İlk kampanya TMMOB'tan...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

24 Ekim 2011

Toplumu sürekli deprem konusunda uyaran TMMOB bu defa da afete uğrayan vatandaşların yardımına koştu. 30 uzman ile deprem bölgesine giden TMMOB depremzedelerin acil ihtiyaçlarını saptadı. Bursa'daki TMMOB'a bağlı odalar da harekete geçerek tüm üyeleri nezdinde yardım kampanyası açtılar...

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu (İKK) tarafından yapılan basın açıklamasında Van`da meydana gelen deprem ve düzenlenen yardım kampanyası gündeme getirildi. TMMOB İKK sekreteri Fikri Düşünceli tarafından yapılan basın açıklamasında Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Ertuğrul Aksoy, Orman Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Şerafettin Bayraktar, Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Remzi Çınar, Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, Jeofizik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Murat Arabacı, Jeoloji Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Arık, Maden Mühendisleri Odası Bursa İl Temsilcisi Atlıhan Öge, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Metin Yaran, Mimarlar Odası Bursa Şubesi Şirin Rodoplu da hazır bulundu.

Türkiye`nin bir deprem bölgesi olduğunu anımsatan Fikri Düşünceli, "23 Ekim 2011 Pazar günü, Van'da 7,2 büyüklüğündeki depremle yıkıldık. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızın ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" diye konuştu. Deprem sonrası görüntülerin TMMOB`nin sürekli yinelediği yapı denetim sistemi, imar yasaları, kent ve yerel yönetimlerle ilgili mevzuattaki eksikliklerin ve yanlışlıkların bir kez daha gözler önüne serildiğini belirten Düşünceli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kimse yaşananların 'takdiri ilahi` olduğunu söylemesin. Deprem bir doğa olayı ama ülkemizde yaşanan, maalesef bir afet. Bu da, insana değer vermeyen politikaların bir sonucu. Ancak bugün bunları konuşma zamanı değil. Bugün dayanışma zamanı, bugün görev zamanı. Bugün bu görevi yerine getirme zamanı. Deprem bölgesindeki insanımızla öncelikle dayanışma için ve ayrıca incelemelerde bulunmak üzere TMMOB Başkanı, TMMOB Yönetim Kurulu, Oda Başkanları ve uzman öğretim görevlilerinden oluşan 30 kişilik bir heyetle yarın Van'da olacaktır. TMMOB'nin Van halkıyla dayanışma için yapacağı çalışmalar Van İl Koordinasyon Kurulumuz ve TMMOB Genel Sekreterliği üzerinden yürütülecektir."

Van'da meydana gelen, binlerce vatandaşın mağdur olduğu depremle ilgili olarak, TMMOB'a bağlı Meslek Odalarının yardım kampanyası başlattığını bildiren Düşünceli, oluşturulan kriz masasının, bölgedeki TMMOB birimleri ile yaptığı görüşmede; bölgedeki vatandaşların bazı malzemeler acil ihtiyaç duyulduğunun ortaya çıktığını bildirdi. Acil ihtiyaç malzemelerini sıralayan Düşünceli " Katalitik Soba, Katı Yakıt Soba, Elektrikli Isıtma Gereçleri; Çadır, Uyku Tulumu, Battaniye gibi barınma malzemeleri, ayakkabı, kaban, mont, kazak gibi kışlık giysiler; bebek bezi, kadın bağı gibi hijyen malzemeleri, fener, ışıldak, pil ve benzeri aydınlatma cihazları, su ve bebek mamasından oluşan gıda malzemeleri."

TMMOB`ye bağlı Bursa`daki tüm oda üyelerini kampanyaya katılıma çağıran Fikri Düşünceli, yardımların BAOB Yerleşkesi giriş katındaki, Yardım Merkezine teslim etmelerini, bizzat getiremeyecek üyelerin ise 0 224 453 62 00 (Dahili Numaralar: 1200-1206-1212-1215-1217-1231) numaralı telefondan kampanya birimine ulaştıkları takdirde, görevliler tarafından istenilen noktadan alınacağını belirtti. Düşünceli sözlerini "TMMOB olarak bütün üyelerimizi örgütümüz aracılığı ile dayanışmaya çağırıyor, acıları acımız olan ve acil yardıma gereksinim duyan Van'daki vatandaşlarımız için desteklerinizi bekliyoruz" diyerek noktaladı.