İlkler MMO ve BAKUT`tan

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Aralık 2011

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI (MMO) ve Bursa Arama Kurtarma Derneği (BAKUT) İş Birliği Protokolü imzaladı.

TMMOB Makina Mühendisleri odası (MMO) ve Bursa Arama Kurtarma Derneği`nin (BAKUT) BAOB binasında ortaklaşa düzenlediği basın açıklamasında MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart MMO-Bakut İş Birliği Protokü`nün amaç ve kapsamlarını kamuoyu ile paylaştı.

 Türkiye'nin özellikle Marmara Bölgesi'nin deprem bölgesi olduğuna dikkat çeken İbrahim Mart Bursa'nın da deprem bölgesi içerisinde yer aldığını dile getirdi. Gelecekte olabilecek bir doğal affete hazırlık olmak ve Depremle yaşamasını öğrenmek zorundayız, bu anlamda bilinçli ve örgütlü bir şekilde bilgilendirme, bilinçlendirme ve arama kurtarma faaliyetlerinde Bursa' lılarla birlikte olmak istediklerini bildiren Mart "Can ve mal kayıplarının olmaması için çalışmalar yürütmek istemiyle TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve BAKUT arasında, protokolün imzalandığı tarihten başlayarak, üyeleri ve halkımızı bilgilendirmek, eğitmek ve çeşitli çalışmalar yürütmek amacıyla bu İşbirliği Protokolü imza altına alınmıştır.Bu protokol, MMO ve BAKUT arasındaki işbirliğini kapsamaktadır" dedi.

İş Birliği Protolünde BAKUT 'un sorumluluklarını paylaşan BAKUT Başkanı Eray Türemen "BAKUT olarak MMO bünyesinde oluşturulacak olan alt guruplara ve genel olarak kamuya açık olarak; Temel Kampçılık Eğitimi, Afet Arama - Kurtarma Eğitimi, Afet Arama - Kurtarma Semineri verilecektir" diye konuştu. BAKUT Dernek Tüzüğüne uygun talep edilen diğer konularda da eğitim vereceklerini bildiren Türemen " Yapılacak olan eğitimler ücretsiz olarak gönüllülük temelinde verecektir. Genel olarak BAKUT`un verdiği eğitim, seminer ve konferanslarda isterse TMMOB stand açabilecek" dedi.

Bursa'da bir ilki gerçekleştirdikleri İş Birliği Protolü'nde MMO'nun sorumluluklarını aktaran İbrahim Mart "MMO'nun aldığı eğitim ve seminerler dahil BAKUT'un talep etmesi halinde, bünyesindeki eğitim salonunu, kendi etkinlik uygunluğuna göre tahsis edecektir" diye konuştu. BAKUT`un eğitim ve faaliyetleri için istediği zamanlarda yeterli araç, donanım ve teknik malzemelerin tahsis edileceğini vurgulayan Mart "BAKUT`un, MMO'ya yönelik faaliyetlerinde ihtiyaç duyulabilecek malzemeler temin edilecektir. MMO`nun yapmış olduğu kongre, kurultay sempozyumlarda BAKUT`a stand yeri sağlanacaktır" dedi.