KRİZİN TÜRKİYE EKONOMİSİNE ETKİSİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Nisan 2010

Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin Meslek ve Meslektaş sorunlarından yola çıkarak, ülke ve toplum sorunlarının tartışmaya açmak; çözümler ve alternatifler üretmek amacıyla planladığı söyleşileri gerçekleştirildi.

 

KRİZİN TÜRKİYE EKONOMİSİNE ETKİSİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ KONFERANSI,

TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI BURSA ŞUBESİ‘NDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi‘nin Meslek ve Meslektaş sorunlarından yola çıkarak, ülke ve toplum sorunlarının tartışmaya açmak; çözümler ve alternatifler üretmek amacıyla planladığı söyleşilerin ilki olan "Krizin Türkiye Ekonomisinde Etkisi ve Çözüm Önerileri Konferansı" Prof.Dr. Aziz KONUKMAN‘ın katılımıyla, 6 Nisan 2010 Salı günü, Şubemiz BAOB Yerleşkesi Konferans Salonu‘nda gerçekleştirildi.

 

Şubemizin her ay planladığı iki adet söyleşinin ilkinin gerçekleştirildiği etkinliğe, 61 üyemiz, meslek odalarından ve siyasi partilerden temsilciler katıldı.

 

Şube Başkanı İbrahim MART‘ın açılışını yaptığı, konferansta 2008 yılının son çeyreğinde kapitalist dünya ekonomisinde yaşanan krizin, ülkemize etkileri ve çözüm önerileri tartışıldı. Kapitalist ekonominin var olduğu her yerde krizlerin varlığının sürekli olduğu vurgusundan yola çıkan Konukman, ülkemizin kronik bir kriz içerisinde olduğunu vurguladı. Özellikle 12 Eylül sonrasında uygulanan ekonomik ve siyasal politikaların, ülkemizi taşeronlaştırdığı; işçi sınıfının örgütlenmesinde de büyük zaafların yaşandığını vurguladı. Konukman, çözümün sınıfların örgütlenmesinde olduğunu vurgularken, emeğini satan tüm kesimlerin, beyaz veya mavi yakalıların arasında ortak çıkarlar konusunda farklılığın kalmadığını vurguladı. Konukman; mühendislerin, mimarların özellikle yoksul halk kesiminin yanında yer alması gerekliliğinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

 

Konferans sonunda katılımcıların yoğun sorularını yanıtlayan Konukman, Bursa‘nın sanayinin kalbi olması nedeniyle, bilinç ve sınıf düzeyinin çok yüksek olduğunu; çözümlemelerden karşılıklı olarak yararlandığını ve her aydının kendi üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirtti.