MMO 58. kuruluş yıldönümünü Çanakkalede kutladı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

26 Şubat 2013

TMMOB Makine Mühendisleri Odası'nın 58. Kuruluş yıldönümü 23 Şubat 2013 günü Çanakkale Truva Otel'de geniş bir katılımla kutlandı.

MMO Bursa Şubesi Çanakkale İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Tolga Satar`ın açış konuşmasından sonra kürsüye gelen MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, Türkiye`nin iç ve dış sorunlarının, tek başına ve büyük çoğunluğa sahip bir siyasi iktidar tarafından bile çözülemeyecek devasa boyutlara ulaştığını söyledi.

Konuşmasına, "Böylesi bir kutlama gecesinde, sizlere, ülkemizin güzelliklerinden, insanlarımızın barış, kardeşlik, dostluk ve refah içerisinde yaşadığından, Türkiye`nin dünyadaki saygın yerinden söz etmek isterdim" diye başlayan Mart, "Ülkemizde, sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal  bir çok alanda çok ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Sorunların dağ gibi birikmesine neden olan siyasal iktidar ise, çözüm üretmek yerine, ülkemizi her geçen gün sonu belli olmayan bir karanlığa doğru sürüklemektedir" dedi.

Sanayi ve tarımda tasfiye sürecinin hızlandırılarak, yönetimin yanlışlarının faturasının halka çıkartıldığını ileri süren İbrahim Mart, "Güvencesiz çalışma yaygınlaştırılmakta, işsizlik, yoksulluk ve hak kayıpları meşrulaştırılmakta ve her türlü farklı düşünce bastırılmaya çalışılmaktadır" diye konuştu.

Kârlılığı yüksek kamu mal ve hizmetlerinin bile artık "olağan" bir şekilde yerli ve yabancı sermaye ayırt etmeden elden çıkarıldığını belirterek Hükümetin özelleştirme politikalarını da eleştiren Mart, "Köprü ve Otoyol ihalesinin iptal edilmesi sevindirici ancak sadece ihaleyi iptal etmek yeterli değildir, ulaşım alanında özelleştirmelerinden tamamen vazgeçilmelidir." dedi.

MÜCADELE VERİLMESİ GEREKEN SÜREÇ

TMMOB ve dolaylı olarak mesleki toplumsal çıkarlarının da olumsuz yönde etkilendiği bir süreç yaşandığına dikkat çeken Mart, şöyle devam etti:

"Bu süreç aynı zamanda üreten, sanayileşen, kalkınan, demokratikleşen, insanca, hakça bir yaşam ve barışın egemen olduğu bir Türkiye amacımıza yönelik gelişmeler için mücadele etmemiz gereken önemli bir süreçtir.

Bu süreçte, bizler, Odamızın ülkemizden, halktan, kamudan, meslek ve meslektaştan yana Çalışma Program ve İlkelerini savunmaya ve yaşama geçirmeye devam etmeli, örgütlülüğümüzü ve mücadelemizi yükselterek sürdürmeliyiz.

Şimdi bu mücadeleyi birlikte büyütmenin ve safları sıklaştırmanın zamanıdır. Şimdi hep birlikle ülkemize, halkımıza, mesleğimize, odamıza ve birliğimize sahip çıkmanın zamanıdır."

Çanakkale Truva Otel`deki geceye MMO Bursa Şubesi`nden Başkan İbrahim Mart`la birlikte, Şube Sekreteri Fikri Düşünceli ve Şube Saymanı Fikret Çaral da katıldı.