MMO ASANSÖR DENETİMİNİ GÜNEY MARMARA'YA YAYIYOR...

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Şubat 2012

BİR YANDAN DENETİMLER SÜRÜYOR, ÖTE YANDAN DA YENİ SÖZLEŞMELER İMZALANIYOR...

MMO ASANSÖR DENETİMLERİNDE GÜNEY MARMARA BÖLGESİNDE BELEDİYELERLE SÖZLEŞME YAPMAYI SÜRDÜRÜYOR...

Makine Mühendisleri Odası, kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yaşamın içinde var olmaya ve varlığını daha çok hissettirmeye devam edecektir. "

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen basın açıklamasında asansör denetim sözleşmeleri gündeme getirildi. Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğine atıfta bulunan Başkan Mart 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yapı ruhsatı vermekle yetkilendirilen kurum ve kuruluşların akredite olmuş A tipi muayene kuruluşlarına asansörlerin yıllık kontrollerinin yaptırılmasını sağlamak zorunda olduğunu anımsattı. Başkan Mart,  yasa ve yönetmelikler gereği konutların yanı sıra organize sanayi bölgelerinde bulunan tüm asansörlerin kullanım akabinde ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kez bina yöneticisi ya da işletme yöneticisi tarafından denetlenmesi gerektiğini vurguladı.  MMO Bursa Şubesi olarak bu konuda ilgili kurumlar nezdinde yoğun girişimlerde bulunduklarını ve bunların sonuç verdiğini belirten Başkan Mart  "A Tipi Muayene Kuruluşu olan TMMOB Makine mühendisleri Odası Asansör Kontrol Merkezi Bursa`da Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer belediyeleri ile sözleşme imzaladıktan sonra, bölgede bulunan diğer belediyelerle görüşmelerimiz de sonuç vermeye başladı" diye konuştu.

 

GÜVENLİ KENT GÜVENLİ YAŞAM

Başkan Mart "Çanakkale`de İl Temsilciliğimiz Yürütme Kurulu Başkanı Nazif Bıçakçı ile il bazında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Tutan ile MMO Asansör Denetim Merkezi ile art arda sözleşmeler imzalanmıştır. Son olarak da, Bandırma İlçe Belediye Başkanı Sedat Pekel ve Su kanalizasyon Müdürü Hakan Tınaz ile MMO Bursa Şubesi sekreteri Fikri Düşünceli, Sayman Fikret Çaral ile Bandırma İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu Başkanı Oktay Uydaş, Sekreter Özgür Erese, Sayman Gülsün Antalyalı ve Yürütme Kurulu üyesi Ali Uyar hazır bulunduğu imza töreninde MMO Asansör Denetim Sözleşmesi imzalandı.  Kamu kurumu niteliğinde bir Meslek Odası olan Makina Mühendisleri Odası ile yine kamu kurumu olan belediyelerle kamusal denetim anlamında Bursa`da bu üç büyük merkez ilçede sözleşme imzalanmasının ardından Çanakkale ilinin yanı sıra Kepez ve Bandırma Belediyeleri ile sözleşmenin imzalanması, Güvenli Kent ve Güvenli Yaşam adına atılmış çok önemli bir adımlardır.  Bu nedenle kendi sorumluluklarını yerine getiren ilgili belediye başkanlarına teşekkür ediyoruz" dedi.  

 

APARTMAN YÖNETİCİLERİ DİKKAT!

"Bu vesileyle kamuoyunu bir kez daha uyarmak istiyorum" diyen Başkan Mart, sözlerini şöyle sürdürdü: "Asansörler, 7 den 70` e tüm vatandaşlarımız tarafından ehliyetsiz olarak kullanılan ulaşım araçlarıdır. Bu nedenle, sistemin son derece güvenilir olması ve sürekli denetim ve kontrol altında tutulması büyük önem taşıyor. Halkımızı ve tüm üyelerimizi bilgilendiriyor, apartman ve site yöneticilerini, firma sorumlularını, daha sonra istenmeyen üzücü durumlarla karşılaşılmaması için uyarıyor, asansör denetimi için Şubemize ivedilikle başvurmalarını bekliyoruz. Ayrıca MMO Asansör Denetim Merkezi olarak ilgili belediyelerin verdikleri listeler üzerinden apartman ve site yöneticilerine bilgilendirme ve denetime davet yazılarını göndermeye başladık.

Asansörlerin Denetimlerinin yaptırılmasından Site ya da Apartman yöneticileri sorumlu olacak. Denetimi yaptırılmayan Asansörler kilitlenecek. Bu vesile ile bir kez daha belirtmek isteriz ki, Makine Mühendisleri Odası, kamu kurumu niteliğinde bir meslek örgütü olarak, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yaşamın içinde var olmaya ve varlığını daha çok hissettirmeye devam edecektir. "