MMO Üniversite işbirliği

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

28 Mart 2012

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi ve üniversite işbirliği konusunda önemli adımlar atılıyor.

 MMO Bursa Şubesi tarafından Oda Üniversite ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında Uludağ Üniversitesi (UÜ)Mühendislik Mimarlık Fakültesi ile gerçekleştirilen ziyaret ve toplantılar sonrasında işbirliği açısından yeni bir aşamaya gelindi. UÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülvahap Yiğit ile Dekan Yardımcısı Doç. Dr Akın Burak Etemoğlu tarafından MMO Bursa Şubesi`ne gerçekleştirilen ziyarette, öğrenci stajları ağırlıklı birlikte neler yapılabileceği gündeme geldi.  Toplantıda MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart ile Başkan Vekili Ferudun Tetik ve Şube Sekreteri Fikri Düşünceli de hazır bulundu.  Öğrencilerin mesleki deneyim açısından stajın önemini vurgulayan Dekan Prof. Dr. Yiğit,  Perşembe ve Cuma olmak üzere haftada iki gün 70 öğrenciye sanayide staj imkanı sağlandığına değindi. Bu sayının daha da artırılmasını hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Yiğit, atölye stajlarının ise Tophane Endüstri Meslek Lisesi atölyelerinde gerçekleştirildiğini ifade etti. Mesleki deneyimi açısından mühendislik öğrencileri için uygulamanın gereğine vurgu yapan Başkan İbrahim Mart "Stajlar öğrencilerin gerek mesleği daha iyi öğrenmeleri gerekse mezuniyet sonrası iş bulmaları açısından çok önemlidir" diye konuştu.

 

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Atölyelerinin staja elverişli hale getirilmesi ve öğretici desteği konusunda destek vermeye hazır olduklarını belirten İbrahim Mart, 2011 yılında başlatılan son sınıf öğrencilerine yönelik proje yarışmasını bu yılda sürdüreceklerini söyledi. MMO Bursa Şubesi bünyesinde oluşturularak 2011 yılında hizmete giren Beşevler Uygulamalı Eğitim Merkezi`ni de mühendislik öğrencilerinin uygulamalı eğitimi ve stajlar için yararlı olacağını ifade eden Başkan Mart, UÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ile işbirliğini çok önemsediklerini yineledi. Toplantıda 2011 yılında başlatılan MMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu ile mühendislik bölümleri öğretim üyeleri ile gerçekleştirilen toplantıların sürdürülmesi, oda üniversite işbirliğinin geliştirilmesi yönünde görüş öne çıktı.