MMO'da kadın başkanlar işbaşında

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

29 Mart 2012

Toplam üyesinin sadece yüzde 8`i kadın mühendislerden oluşan MMO Bursa Şubesi`ne bağlı Balıkesir İl ve Bandırma İlçe Temsilcilikleri Yürütme Kurullarında kadın başkanlar görev alırken, Çanakkale`de ise yönetimin yüzde 40`ını kadın üyeler oluşturdu.

Güney Marmara bölgesini de kapsayan ve üye sayısı 6 bin 100`ü aşan TMMOB Makina Mühendisleri Bursa Şubesi bünyesindeki il ve ilçe temsilciliklerinde yürütme kurulları temayül belirleme süreci tamamlanırken, art arda ilklere imza atılarak Balıkesir ve Bandırma`da il ve ilçe temsilcilikleri yürütme kurulları başkanları kadın üyelerden oluştu.  Kayıtlı 401 üyesinden yüzde 9,7`si (39`u) kadın üye olan Balıkesir İl Temsilciliği`nde görev dağılımı Fatmagül Torun Başkan, Tülay Büyükışık Sekreter, Aytuğ Yarmaz Sayman, Uğur Ataş ve Murat Türkoğlu ise üye olmak üzere gerçekleşirken, yönetimin yüzde 40`ını kadınlar oluşturmuş oldu. Öte yandan 268 üyesinden sadece 20`si kadın olan Bandırma İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu`nda Gülsün Antalyalı Başkan olurken, Hasan Hayırlı Sekreter, Muammer Sünger Sayman, Oktay Uydaş ve Zafer Çakır ise üye olarak görev üstlendiler.  Böylece Bandırma İlçe Temsilciliği`nde de yüzde 7,4 olan kadınlar, yönetimde yüzde 20 ağırlıkta ve Başkanlık düzeyinde temsil edilmiş oldu.  Çanakkale İl Temsilciliği`nin 5 kişilik yürütme kuruluna Tülin Dunay sekreter, Fatma Çevikalp ise üye olurken, Tolga Satar Başkan, Sinan Göktepe Sayman, Gökhan Yılmaz ise üye olarak görev aldı.

Öte yandan diğer ilçe ve il temsilciliklerinde görev dağılımları şöyle gerçekleşti:

Yalova İl Temsilciliği: Yalçın Oral Başkan, Ömer Türkyılmaz Sekreter, Sefer Engin Sayman, Selçuk Eldudar ve Alper Altıntaşı üye. İnegöl İlçe Temsilciliği: Erkan Öztürk Başkan, Tuna Ezim Sekreter, Özdoğan Durmaz Sayman, Burhan Gör  ve Rujdi  Taşoğlu üye. Edremit İlçe Temsilciliği: Mustafa Akal Başkan, N. Halil Terzioğlu Sekreter, M. A. Yalçın Taş Sayman, Levent Sümerkan ve Mustafa Özder üye.

İl ve İlçe temsilciliklerindeki görev dağılımlarını değerlendiren MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, şube yönetimi olarak toplumsal cinsiyet ayrımcılığına karşı ilkesel bir duruşa sahip olduklarını ve bunu da 2012 Ocak ayında gerçekleşen Şube Olağan Genel Kurulu`na yansıtarak, üyelerin yüzde 8`ini oluşturan kadın mühendisleri yüzde 20 oranında yönetimde söz sahibi olduklarını söyledi. Kadınların karar alma mekanizmalarında daha çok yer almaları gereğine dikkat çeken Başkan Mart, "Nüfusun yarısı olan kadınları belediye meclislerinde yüzde 4, Meclis`te ise yüzde 14 oranında temsil edilirken, bizde ise yüzde 8`lik bir orandaki kadın üyelerimiz şube bazında yönetimde yüzde 20; Balıkesir`de hem başkanlık düzeyinde hem de üye olarak yüzde 40 oranında; yine Bandırma`da hem başkanlık düzeyinde hem de üye olarak yüzde 20 oranında; Çanakkale`de ise yüzde 40 oranında yürütme kurullarında görev almışlardır.  Bundan son derece memnunuz. Bu da odamızda kadın erkek ayrımcılığının olmadığının en belirgin kanıtıdır. Öte yandan kadın erkek ayrımı yapmadan il ve ilçe temsilciliklerinde görev alan tüm meslektaşlarımızı kutluyor ve kendilerine başarılar diliyoruz" dedi.