MMO`dan ÇGD`ye ziyaret

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Şubat 2013

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart ve TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fikri Düşünceli, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Bursa Şubesi'nin yeni yönetimine 08 Şubat 2013 günü ziyarette bulundular.

ÇGD Şube Başkanı Yüksel Baysal ve yeni yönetime başarılar dileyen İbrahim Mart ve Fikri Düşünceli, Türkiye`de ifade özgürlüğü alanında yaşanan derin sorunlardan duydukları rahatsızlığı dile getirdiler.

Ziyarette; yeni kurulan ve toplantılarına başlayan Mryleia Antik Kent Platformu hakkında ÇGD`lilere bilgi veren MMO Şube Başkanı Mart, ÇGD`yi platforma katılmaya davet etti.

Başta, Mudanya tarihine ve geleceğine sahip çıkanlar platformu olmak üzere Mudanya dinamikleri ile Myrleia Antik Kenti üzerindeki  "kanunsuz" ve "rant" amaçlı yapılaşmaya itiraz ettiklerini belirten Mart, bu konuda önemli bir kamuoyu oluşturduklarını söyledi.

Mudanya`nın SİT alanı olan Hilal Tepe bölgesinde  Kültür Varlıklarını Koruma Yasası`na aykırı olarak, alışveriş merkezi ve benzin istasyonu yapılmak istendiğini belirten Mart, bunun için Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu`ndan "onay" da alındığını söyledi.

İKK Sekreteri Fikri Düşünceli de, konunun Mudanya İlçe Belediye Meclisi gündemine getirildiğini ancak reddedildiğini belirterek, "Konu bu kez Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi`ne taşınıyor ve Mecliste, bölgeye AVM ve benzin istasyonu yapılmasının 'uygun` olduğu yönünde karar çıkıyor, ardından inşaat çalışmaları başlatılıyor" dedi.

ÇGD Bursa Şubesi Başkanı Yüksel Baysal da MMO Şube Başkanı İbrahim Mart ve İKK Sekreteri Fikri Düşünceli`nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Bursa`nın doğal ve tarihi dokusunun korunmasına yönelik her girişimi desteklediklerini söyledi. Mudanya Antik Kent Platformu`na destek vereceklerini belirten  Baysal,  "UNESCO`ya başvurmuş bir kentin atik alanlarının AVM`lere çevrilmek istenmesi bir cinayettir '` dedi.