MMO`dan Dev Hizmet

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

15 Ekim 2011

Adeta bir okul gibi çalışan TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) hem nitelikli hem de ara eleman yetiştirmeye yönelik bir eğitim merkezini daha hizmete açtı.

Küçük Sanayi Sitesi`nde tamamen MMO imkanlarıyla hizmete hazır hale getirilen Beşevler LPG Test ve Eğitim Merkezi düzenlenen bir törenle hizmete girdi. Açılışa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Projeler Koordinatörü Aziz Elbas ile Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Kerem Samuk,   MMO Başkanı Ali Ekber Çakar, Sekreter Yunus Yener ve Sayman Tahsin Akbaba ile MMO Kocaeli Şubesi Başkanı Nedim Kara ile Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Üyesi Özcan Taş da katıldı. Açılışta konuşan MMO Başkanı Ali Ekber Çakar, 80 bin üyesi olan MMO`nun kurumsal yapısı içerisinde yürüttüğü başarılı mesleki sosyal çalışmalarla hem kamuoyunda saygın bir yere ve üst birlik olan TMMOB bünyesinde de en büyük oda konumuna taşındığına dikkat çekti. 

Çakar "18 Şube, 96 il, ilçe temsilciliği, 10 mesleki denetim bürosunda somutlanan hizmet binalarımız, üyelerimiz, sanayimiz ve halkımıza yönelik hizmetler, meslek içi eğitim kursları, seminerler, söyleşiler, paneller ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Bu mekanlarda meslek alanlarımızla ilgili doğalgaz tesisatından motorlu araç imal ve tadilatı, asansör üretim, bakım ve montajı, gıda güvenliği, LPG uygulamaları, bilirkişilik, iş güvenliği ve enerjiye dek pek çok alanda hizmet üretiyoruz" diye konuştu. MMO`nun bu çalışmaları, bilimsel teknik temeller ve yurtsever bir çerçevede çözümler öneren bir yaklaşımla sürdürdüğünü belirten Başkan Çakar "ülkemiz ve halkımızdan yana bir meslek örgütü olarak bütün birikimimizi ülkemizin gelişmesi, bağımsızlığı, sanayileşmesi, kalkınması, hakça bölüşüm, barı ve demokratikleşmeden yana bir çalışma anlayışı içerisinde seferber ediyoruz" dedi.

Açılışta söz alan MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart ise, "Biz oda olarak ticari kaygıdan uzak ve tarafsız biçimde kamusal bir görevi en iyi şekilde yerine getirme çabası içerisindeyiz. Buna yönelik odamız bünyesinde sertifikalı eğitimlerimiz ve denetimlerimiz aralıksız sürüyor. Son olarak Otosansit LPG Test Merkezi`nin yanı sıra sanayinin içinde bir merkez daha hizmete açıyoruz. Beşevler LPG Test ve Eğitim Merkezi`mizde hem LPG dönüşümleri denetlenecek. Sanayiye ara eleman yetiştirilecek. Ayrıca uygulamalı kaynak eğitimleri verilecek." diye konuştu. Tesis hakkında bilgi veren Başkan Mart "Biz herhangi bir kurumun arka bahçesi olmadan kendi imkanlarımızla oluşturduğumuz test ve eğitim merkezi 600 metrekarelik kapalı alanda hizmet verecek. Kaynak atölyemizde 11 kaynak makinesi var. Havalandırma, kesme, metal işleme cihazlarını yanı sıra bilgisayar destekli kontrol amaçlı Workstation bulunuyor. Tüm ekipman yorulma test ve analizleri yapılabilecek. 1 Pnömatik, 1 hidrolik setin olduğu merkezde çalışan personelimiz ise NDT 5 yöntemde seviye 2 sertifikalı olup, akreditasyon kapsamında sınav yapabilme yetkisine sahip" dedi.

Açılışa katılan ve eğitim merkezindeki sınıf ve uygulama alanlarında incelemelerde bulunan Aziz Elbas ise, MMO`yu böyle bir tesisi Bursa`ya kazandırdıkları için kutladı.