MMO`dan üniversite öğrencilerine destek

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

29 Mayıs 2012

MMO Bursa Şubesi geçtiğimiz yıl Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik başlattığı proje yarışmasının kapsamını genişletti. Bu yıl 2. Düzenlenen proje yarışmasına Makine Mühendisliği Bölümü öğrencileri de katılıyor.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi ile Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi (MMF) Makine ve Endüstri Mühendisliği Bölümleri arasında Öğrenci Proje Yarışması Protokolü imzalandı. Oda hizmet binasında düzenlenen imza töreninde MMO Bursa Şubesi  Başkanı İbrahim Mart, UÜ MMF Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurettin Yavuz ile Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdal Emel de hazır bulundu. Üniversite MMO işbirliğini çok önemsediklerini bildiren Başkan İbrahim Mart, etkinlik alanlarında bulunan Balıkesir Üniversitesi (BÜ), Yalova Üniversitesi (YÜ), Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik Fakültelerinin Makina, Endüstri ve Otomotiv Mühendisliği Bölümleri ile işbirliği geliştirme çalışmalarımızı sürdürdüklerine dikkat çekti. Üniversite Oda işbirliğine yönelik çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Mart, "Bu dönem, BÜ de Eylül ayında gerçekleştirilecek olan 1. Ulusal İklimlendirme Soğutma Eğitimi Sempozyumu, Kasım ayında gerçekleşecek Tasarım-İmalat-Analiz Kongresi, UÜ de 4 -5 Haziranda gerçekleştirilecek olan OTEKON gibi etkinlikler Üniversite ile işbirliği içerisinde olduğumuz etkinliklerdir" diye konuştu.

 

ÜNİVERSİTE ODA SANAYİ İŞBİRLİĞİ

11-14 Haziran tarihlerinde,  "Makina Mühendisliği Bitirme Projesi Yarışması" ve "Endüstri Mühendisliği bitirme Projesi Yarışması" olmak üzere iki ayrı yarışma düzenlediklerini anlatan Başkan Mart, yarışmaların amacı hakkında ise şu bilgileri verdi:

"Makina ve Endüstri Mühendisi adaylarını çalışmalarında teşvik etmek; Sistematik bir süreç ve bilimsel yaklaşımları kullanarak gerçekleştireceği projelerin, Üniversite-Sanayi-Oda işbirliği çalışmalarına örnek oluşturmak; Sanayinin Ar-Ge çalışmaları için Proje Kültürüne sahip mühendislere gereksinimi olduğundan hareketle, hem sanayi kuruluşları, hem de Mühendisler için Proje Kültürünün oluşumunu sağlamak; Yapılan çalışmaların bilim dünyasına, araştırma kurumlarına, sanayi kuruluşlarına ve kamuoyuna duyurulmasına yardımcı olmak; Öğrencilerimizin gelecekteki Meslek Odası olacak, TMMOB Makina Mühendisleri Odası ile bağlarını güçlendirmektir"

İki yıldan beri MMO`nun girişimiyle bitirme ödevi yarışmasının düzenlendiğini belirten Prof. Dr. Erdal Emel, Endüstri Mühendisliği Bölümü olarak 7 yıldan bu yana bu çalışmayı sürdürdüklerini belirtti. 11 sanayi 1 kamu firmasında olmak üzere 19 projenin 10 öğretim üyesinin danışmanlığında 65 öğrenci ile sürdürüldüğünü anlatan Prof. Dr. Emel, sanayi kuruluşlarının yanı sıra MMO`ya da teşekkür etti. Makine Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nurettin Yavuz ise bu yarışmanın öğrencilerin daha bilimsel ve gayretli çalışmalarında önemli bir motivasyon kaynağı olduğuna dikkat çekerek Makina Mühendisleri Odası`na teşekkür etti ve öğrencilere başarılar diledi.

 

2011-2012 Eğitim Öğretim yılında bitirme ödevi kapsamında hazırlanan Makina Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği Projeleri, MMO Bursa Şubesi tarafından oluşturulan 5' er kişilik iki ayrı Yarışma Jürisi değerlendirecek. Son başvuru tarihinin 7 Haziran olduğu yarışmada "Sunum Becerisi, Sunum İçeriği, Sanayide Uygulanabilirlik ve Firmaya Katkısı" gibi kriterler eşliğinde jüri tarafından yapılan değerlendirmenin sonucu ise 11 Haziran 2012 tarihinde açıklanacak.