Sanayide Asansör Denetimleri

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Şubat 2012

MMO Asansör Kontrol Merkezi belediyelerden sonra şimdi de sanayi bölgeleriyle asansör denetim sözleşmeleri yapmaya başladı.

2012 Ocak ayından itibaren yasa gereği zorunlu olan asansör denetimlerine yönelik Makina Mühendisleri Bursa Şubesi Asansör Kontrol Merkezi konusunda A tipi muayene kuruluşu olan Makina Mühendisleri Odası (MMO) Asansör Kontrol Merkezi ile Organize Sanayi Bölge Müdürlükleri arasında OSB sorumluluk alanında yer alan asansörlerin Yıllık Kontrolüne yönelik protokol imzalanmıştır.

 

Organize Sanayi Bölgesi adına; Yönetim Kurulu Üyeleri Cemal Tuna, Yavuz Selim Çimen, Halil Bağlar,  Denetleme Kurulu Üyesi Recep Yıldırım, yedek üye Zekeriya Taştan ile, MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, Şube Sekreteri Fikri Düşünceli, Şube Müdürü C. Serdar Sönmez, Şube Teknik Görevlisi Burak Önder de hazır bulundu.

 

Öte yandan Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi ile de görüşmelerini sürdüren MMO Asansör Kontrol Merkezi denetimlere yönelik sözleşmeler Şube Başkanı İbrahim Mart, Şube Müdürü Serdar Sönmez ve Şube Teknik Görevlisi Burak Önder`in yanı Nilüfer Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Koçer`in de katıldığı törende imzalandı.

Bursa merkez ilçelerin yanı sıra şube kapsamında bulunan il ve ilçe temsilcilikleri ile Güney Marmara`daki çeşitli belediyelerle MMO Asansör Kontrol Merkezi olarak asansör denetim sözleşmeler yaptıklarını anlatan Başkan Mart, sanayideki denetimlere de büyük önem verdiklerini belirtti.  "Bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak istiyorum" diyen Başkan Mart sözlerini şöyle sonlandırdı:

"18 Aralık 2008 tarihinde yayımlanan ve 18 Mayıs 2009 tarihinde zorunlu uygulamaya giren Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği 5 Aralık 2011 tarihli 28106 sayılı Resmi Gazete`de revize edilerek tekrar yayımlandı. Yönetmeliğe göre asansörlerin güvenli ve işletme yönünden uygun çalıştığının tespiti için piyasaya arz edildiği ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az bir kere bina sorumlusu tarafından yıllık kontrolünün yaptırılması gerekiyor. Yine yasa aynı yönetmelik 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren yapının bağlı bulunduğu belediyeleri, belediye hudutları dışındaki yapılar için ise Valiliği ya da yapı ruhsatı vermekle yetkilendirilen kurum ve kuruluşları asansörlerin yıllık kontrolleri için sorumlu tutuyor. Bu yükümlülük ise TS EN/OEC 17020 standardına göre asansör konusunda akredite olmuş A tipi muayene kuruluşları tarafından yapılmasını sağlamak ve yaptırıldığının denetiminden sorumluluk olarak tanımlanmış durumda. Bizler sözleşme yaptığımız belediyelerce bizlere iletilen adreslere bildirim yazılarını çıkartmaya başladık."