ŞUBE DANIŞMA KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

10 Ekim 2022

18. Çalışma Dönemini kapsayan çalışmaları değerlendirmek amacıyla, Şube Danışma Kurulu Toplantısı, 08 Ekim 2022 Cumartesi günü Şube Yönetim Kurulu, Temsilcilik Yürütme Kurulları, Oda Organlarında yer alan üyelerimiz, Şube Teknik Görevlileri ile Danışma Kurulu Üyelerinin katılımıyla TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şube Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Şube Danışma Kurulu, Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İhsan Taşkınsel’in açılış konuşmasıyla başladı. Taşkınsel tarafından yapılan konuşma şöyle:

“TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi olarak 18. Çalışma Dönemine, 18 Şubat 2022 tarihinde başladık. Şubemiz, geçmişinde olduğu gibi bu dönemde de Ülke, toplum, kent, meslek ve meslektaş sorunlarına kamusal ve toplumsal sorumlulukları çerçevesinde kararlı bir şekilde çözümler üretmeye devam ediyor. Meslek ve meslektaş sorunlarının, toplumun sorunlardan ayrılamayacağının bilinci ile ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeleri yakından izleyerek, emekten ve halktan yana taraf olmaya devam ediyoruz.

Kentimizin sakini değil, sahibi olma anlayışıyla kent sorunları ile ilgili, Şube sorumluluk alanımızda yer alan meslek örgütleri ve demokratik kitle örgütleri ile birlikte ortak çalışmalar yürütüyor, halkımızın aydınlatılması için çalışmalar yaparak; Şubemiz TMMOB örgütlülüğü bünyesinde TMMOB Bursa, Yalova, Çanakkale İl ve Edremit İlçe Koordinasyon Kurulları içinde aktif olarak çalışmalara katkı koymaya devam ediyoruz.

TMMOB MMO Bursa Şubesi’nin üniversiteler, kamu kuruluşları ve yerel yönetimlerle kurumsal ilişkilerin geliştirilmesine dönük girişimlerini; demokratik kitle örgütleri, Sendikalar ve Bursa Akademik Odalar Platformu içinde yer alan Meslek Odaları ile yaratılan dayanışma kültürünü; katılımcılık anlayışıyla sürdürüyoruz.

Çalışma Dönemimizde; Oda çalışma ilkeleri ışığında çalışmalarımızı sürdürerek, demokratik ve çağdaş bir ülke yaratma çabası içerisinde, üzerine düşen mesleki, teknik, siyasal ve sosyal sorumlulukları yerine getirmek için çalışmaya devam ediyoruz.

Meslek örgütü olarak yürüttüğümüz çalışmalar, geçmişten günümüze mesleki ve toplumsal faydayı gözeten bir çerçeveye oturtulmuştur. Şubemiz öncelikle kentimizde ve etkinlik alanımızda olmak üzere meslek alanlarımızla ilgili pek çok sorunun doğrudan, birincil muhatabı olmaktadır.

Meslektaşlarımızın haklarının korunması, meslek ve uzmanlık alanlarının geliştirilmesi, hak kayıplarının önlenmesi anlamında Oda merkezimizin yürütmüş olduğu çalışmaların bir parçası olarak, Şubemizde de kendi etkinlik alanımızda çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz.

Irkçılığın, dinci gericiliğin, çağdışı dogmaların değil; aydınlanmanın, demokrasinin, barışın sesi yükselinceye kadar mücadele etmeyi sürdüreceğiz.

Şubemizin bugünlere taşınmasında büyük emekleri olan, yitirdiğimiz pek çok değerlerimizi sevgi ve saygıyla anıyor, onlardan aldığımız ışığı hep birlikte daha ileriye taşıyacağımızı belirterek güzel günlere olan inancımızı bir kez daha yenilemek istiyoruz.

Şu anda görevde olan ve geçmiş dönemlerde görev yapan; Oda Denetleme Kurulu Üyelerimize, Şube Yönetim ve Temsilcilik Yürütme Kurulu Üyelerimize, İşyeri Temsilciliklerimize, Komisyonlarımızda yer alan üyelerimize, Şube ve Temsilcilik çalışanlarına, etkinliklerimize ve eğitimlerimize katılarak bize güç veren değerli uzman ve bilim insanlarına ve örgütlü üyelerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Açılış konuşmasının ardından, Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Emine Kaya’nın Şube çalışmaları sunumu ve mali durum hakkında bilgilendirmesi ile devam etti. Toplantı, danışma kurulu üyelerinin görüş ve önerilerini sunmalarıyla sona erdi.