TMMOB'den KOTİYAK'a itiraz

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

20 Ağustos 2011

TMMOB Bursa TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu (İKK) İl Genel Meclisi Başkanlığı'na 8 Temmuz 2011 tarihinde KOTİYAK ile ilgili yapılan plan değişikliğine itiraz ederek iptalini istedi. TMMOB Bursa İKK Sekreteri tarafından verilen itiraz dilekçesinde "Bursa Karacabey Orhaniye ve Taşpınar köyleri içerisinde bulunan ancak ilgili arazinin tamamı İkizce Köyü arazilerinden oluşan Küçük Ölçekli KOBİ yapısındaki Esnaf ve Sanatkarlara yönelik olarak sanayi sitesi yapılmak amacıyla TOKİ-Bursa Valiliği ve SS 75. Yıl Sanayicileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi (KOTİYAK) arasında imzalanan protokol doğrultusunda 1/100000 ölçekli plan değişikliğinin yapılmasının talep edildiğine ve İl Genel Meclisi'nin de 8 Temmuz 20111 tarihinde yapılan meclis toplantısıyla oy çokluğu ile plan değişikliği talebini uygun gördüğüne " yer verildi

TMMOB Bursa İKK‘ya bağlı odalar tarafından İkizce‘de plan değişikliğine gidilen tarım arazilerinde yerinde ön inceleme yapıldığına dikkat çeken Düşünceli, söz konusu arazide halen tarımsal üretimin yapıldığı, verimli, yer yer II. sınıf olmakla birlikte çoğunlukla III. arazi yetenek sınıfında olduğunu belirtti.    Ayrıca söz konusu arazilerle ilgli düzenlenen çoğu raporlarda ise KOTİYAK için yer seçimi yapılan 223 hektarlık arazinin "Uluabat II. Merhale Sulama Projesi içinde kaldığına dikkat çeken Düşünceli,  tamamına yakınının III. arazi yetenek sınıfında, sulu mutlak tarım arazisi çok küçük bir bölümünün ise IV. sınıf sulu marjinal tarım arazileri olduklarının saptandığını kaydetti. TMOOB Bursa İKK Sekreteri Fikri Düşünceli tarafından imzalanan itiraz dilekçesinde şu ifadeler yer aldı:

"En önemlisi söz konusu arazinin tamamına yakınının şahıs arazisi ve İkizce köylülerine ait olması gelecekte söz konusu alanların ve yakın çevresinin yerleşime, sanayiye açılmasına ya da yerleşim ve sanayi baskısının artmasına neden olacağı, dolayısıyla tek geçim kaynakları tarım olan özellikle İkizce köylülerinin ve yakın çevre köylülerinin tarımsal üretim faaliyetlerinin engelleneceği zamanla da yok olacağı açıktır.

Kurul koşullarda bile Bursa ili verim ortalamalarına yakın ve üzerinde verim alınan sulu koşullarda çok daha verimli ve üretken olabilecek arazilerin yok edilecek olması, söz konusu araziler ile yakın çevresindeki arazilerde de sanayileşme ve yerleşim baskısı yaratacak olması gerekçeleri ile I.sınıf ova topraklarının korunması, sanayileşme ve yerleşim baskısından kurtarılması amacı ve öngörüsü ile ortaklaştırılan ve tüm kurumlarca koşulları uygun duruma getirilerek İl Genel Meclisi‘nce de onaylanan planın iptalini talep ediyoruz."