TMMOB'un yardım imecesi yola çıktı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

27 Ekim 2011

TMMOB Bursa İKK tarafından başlatılan Van ve Erciş'deki depremzedelere yardım kampanyası büyük ilgi gördü. 26 Ekim günü ilk yardım TIR'ı yola çıktı.

BAOB Yerleşkesi`nde oluşturulan Yardım Merkezi`ne TMMOB`a bağlı meslek odalarının yanı sıra çok sayıda vatandaş da, daha önce listelenen barınma, ısınma, yiyecek, giyecek malzemesi getirdi. Gelen malzemeler ise yine TMMOB Bursa İKK Yardım Merkezi gönüllüleri tarafından cinsine göre ayrılarak kolilere konuldu. Çadır, battaniye, yorgan, atkı bere, ayakkabı, battaniye bebek bezi, bebek giysisi ve bebek maması, katalitik soba ve tüpleri, elektrikli ısıtıcılar, büyük çadır, kadın, erkek ve çocuk giysisi, uyku tulumu, yatak, yorgan, ilaç gibi gruplanan 458 koli yardım malzemesi dün akşam saat 19.00`da TIR`a yüklenerek yola çıktı.

TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu tarafından doğrudan yardıma ihtiyaç duyulan bölgelere yönlendirilecek olan yardımların yerine ulaşması ve dağıtımı için iseVan Erciş doğumlu TMMOB görevlisi Ziraat Mühendisi Mehmet Salih Beyazhançer görevlendirildi. Yardım malzemelerinin kolilere konulup TIR`a taşınması işleminde aktif olarak çalışan TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fikri Düşünceli "Bugün dayanışma zamanı, bugün görev zamanı. Bugün bu görevi yerine getirme zamanı, diyerek yola çıktık. Üyelerimizin gösterdiği duyarlılığa çok teşekkür ediyoruz. Yardım kampanyamıza yoğun bir katılım var. Halen katılım sürmekte. İlk aracımız bugün yola çıkıyor. Hafta içinde yeniden araç göndereceğiz Van`a. Dağıtımlar ise yine TMMOB bünyesindeki Van İl Koordinasyon Kurulu işbirliğinde, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak" diye konuştu. Düşünceli "TMMOB olarak bütün üyelerimizi örgütümüz aracılığı ile dayanışmaya çağırıyor, acıları acımız olan ve acil yardıma gereksinim duyan Van'daki vatandaşlarımız için desteklerinizi bekliyoruz" diyerek kampanya çağrısını yineledi. Makina Mühendisleri Odası Başkanı İbrahim Mart ise "TMMOB üyelerinin ve meslektaşlarımızın gösterdiği ilgi ve duyarlılığa teşekkür ediyoruz. Depremzedelerin yaralarını sarma adına bir nebze de olsa katkıda bulunmuş olacağız. DepremTürkiye`nin gerçeği. Bugün doğuda oldu, dün batıda olmuştu. Yarın nerede olacağı belli değil. Belli olan tek şey var, o da ülkemizin yüzde 98`inin deprem kuşağında olduğu ve bir doğa olayı olan depremin ülkemizde felakete dönüştüğüdür" dedi.