Tmmob?ye Bir Destek de Çağdaş Hukukçulardan

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Ocak 2015

AKP İKTİDARI RANT VE TALANIN ÖNÜNDE ENGEL İSTEMİYOR ?ÇHD KAMU YARARI İÇİN MÜCADELESİNİ SÜRDÜREN TMMOB?NİN YANINDADIR

İktidarın, Anayasal yetkilerini yok ederek susturmak istediği TMMOB`ye bir destek de Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Bursa Şubesi`nden geldi.

Bursa Barosu Lokali`nde TMMOB yöneticilerinin de katıldığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan ÇHD Bursa Şubesi Başkanı Aslı Evke Yetkin, AKP iktidarının uzun süredir yasal düzenlemeler ve fiili uygulamalar ile  rant ve talan politikalarını hayata geçirmek için TMMOB`yi ve bağlı odaların  yekilerini ortadan kaldırarak etkisizleştirmeye , TMMOB `yi vesayet altına almaya çalıştığını söyledi.

TMMOB, emek ve demokrasi  güçleri ile kamuoyunun tepkisi nedeniyle bu girişimlerin bugüne kadar sonuçsuz kaldığını belirten Aslı Evke Yetkin, yapılmak istenen son yasal değişiklikler ile TMMOB  ve bağlı odaların yeniden hedefe konulduğunu ifade etti.

İktidarın tamamen kendine bağımlı bir yargı yarattığını dile getiren Yetkin, "Yargıyı toplumun muhalif tüm kesimlerine  karşı adeta sopa olarak kullanan , gerektiğinde yargı kararlarını tanımayan , talan ve yağmanın , yolsuzlukların üzerini kapatmaya çalışan siyasal iktidar, biat etmeyen demokratik kitle örgütlerini, baroları, sendikaları, demokrasi güçlerini ve  mimar- mühendis -şehir plancıları odalarını baskı altına alıp kendine bağlı etkisiz ve yetkisiz kurumlar haline getirmeyi amaçlamaktadır" dedi.

Torba Yasa Tasarısı ile 24 farklı yasada değiklik yapılarak   tüm tarihi, doğal çevre, sit alanları, kıyıları, ormanları, tarım alanları ve meraları yapılaşmaya açılacağını, kamusal denetimin ortadan kaldırılacağını belirten ÇHD Şube Başkanı, "Özel teknik müşavirlik şirketleri yoluyla meslek alanları ve örgütleri işlevsizleştirilecek, iş güvencesi kaldırılarak taşeronlaşma teşvik edilecek, tüm emekçiler mimar, mühendis ve plancılar güvencesiz , işçi sağlığı ve güvenliği olmayan çalışma koşullarına terk edilecektir" diye konuştu.

Yeni düzenleme ile  Anayasal dayanağı bulunan kamu kurumu niteliğindeki, özerk, demokratik, kuruluşlar olan TMMOB ve bağlı odaların yapısal dönüşümün hedeflendiğini ifade eden Aslı Evke Yetkin şunları söyledi:

 

‘RANT VE TALAN PROJELERİ YARGIDAN DÖNDÜ`

Bugüne kadar bilim ve teknik doğrultusunda görüş ve eleştirilerini kamuoyu ile paylaşarak iktidarın bilinçli bir şekilde halktan gizlediği gerçekleri halka aktaran TMMOB`nin kamu kurumu niteliğinin ortadan kaldırılması ile kamu yararı gözeterek açtığı davaları açamayacak duruma getirmek istenmektedir.

TMMOB`un son dönemde açtığı davalarda iktidarın hukuksuz, rant ve talan projeleri Yargı Kararları ile iptal edilmiştir. Üçüncü Havalimanı, Üçüncü Köprü, Cumhurbaşkanlığı Sarayı, Akkuyu Nükleer Santrali, Galaport İhalesi, Taksim Gezi Parkı`nın yapılaşmasına ilişkin davalar, sonuçlanmış ve  yargı süreci devam eden davaların  yalnızca bir kısmını oluşturmaktadır.

TMMOB işte bu nedenle, ranta, talana, hukuksuzluğa karşı durduğu için, emekçilere, halkın yaşam alanlarına, toprağına, suyuna, kentine, ülkesine sahip çıktığı için hedeftedir. Gezi eylemlerinde görüldüğü üzere anti demokratik uygulamalara, baskılara karşı halkın yanında mücadele ettiği için hedeftedir.

İktidarın Torba Yasa Tasarı ve diğer baskı politikaları  ile TMMOB ve bağlı odalarına yönelttiği saldırılar sadece TMMOB`a değil, esasen halkımıza, halkımızın Anayasal haklarına, meslek örgütlerine, demokratik kitle örgütlerine,  tüm emek ve demokrasi güçlerine karşı yönelmiş saldırılardır.

Bizler Çağdaş Hukukçular Derneği Bursa Şubesi olarak bu saldırılara karşı  TMMOB ve bağlı odaları ile dayanışma içinde olduğumuzu bildiriyor , tüm halkımızı TMMOB`nin yanında mücadeleye çağırıyoruz.