Uludağ Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Bitirme Proje Yarışması Sonuçlandı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

12 Haziran 2012

MMO Bursa Şubesi tarafından ikincisi düzenlenen Endüstri Mühendisliği Bitirme Proje yarışması sonuçlandı ve dereceye giren projeler ödüllendirildi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi ile Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi (MMF) Endüstri Mühendisliği Bölümü arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen Öğrenci Proje Yarışması tamamlandı.

UÜ MMF Endüstri Mühendisliği Bölümünde gerçekleştirilen yarışmaya 65 öğrenci 19 Proje ile katıldı. Projelerin tamamı sanayi işletmeleri ile birlikte hazırlanan ve işletmenin belirlediği bir sorunu gidermeye, durumu iyileştirmeye ve geliştirmeye yönelik projelerdi.  Öğrencilerin Proje sunumlarının ardından, MMO Jürisi değerlendirmesini yaptı ve dereceye giren Projeler belirlendi. Buna göre :

1.Proje: Yeni gelen referansa herhangi bir ambalaj tipinde simülasyonun  yapılması (Oyak Renault)
               Yavuz AYMELEK, Hakan AKYOLLU, Yusuf BAYIM, Gökhan KAYA
2.Proje: Akü kablo üretiminde setup, hız ve hurda optimizasyonu (Delphi)
              Orhan Çağrı HEKİMOĞLU, Metin KAYITMAZBATIR, Cüneyt VURAL
3.Proje: Planlama ve çizelgeleme teknikleri ile makine kullanım oranlarının maksimizasyonu (Erkalıp)
              Gülin KARABÖCEK, Büşra DİNÇ, Öznur YALÇINKAYA

Dereceye giren projeler MMO Bursa Şubesi tarafından ödüllendirilirken, yarışmaya katılan tüm öğrencilere  "İngilizce - Türkçe Endüstri Mühendisliği, Mühendislik Yönetimi Teknik Terimler Sözlüğü" ve Katılım teşekkür belgesi verildi.
 
Öğrenciler, sunumunu yaptıkları bitirme projeleri ile mezuniyete yaklaşmanın olmanın gururunu da yaşadılar.

ODA - ÜNİVERSİTE İŞBİRLİĞİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ
11 Haziran tarihinde  gerçekleştirilen "Endüstri Mühendisliği bitirme Projesi Yarışması" ödül töreninde konuşan MMO Bursa Şube Başkanı İbrahim Mart, proje yarışmasında dereceye giren proje sahiplerini kutladı ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere ve Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erdal Emel ile öğretim üyelerine teşekkür etti.  

Bu yıl ikincisi düzenlenen Proje yarışmasının, Oda- Üniversite işbirliğinin çok güzel bir örneği olduğunu belirten başkan Mart, Endüstri Mühendisi adaylarını çalışmalarında teşvik etmek; Hazırlanan projelerle, Oda-Üniversite-Sanayi işbirliği çalışmalarına örnek oluşturmak; Sanayinin Ar-Ge çalışmaları için Proje Kültürüne sahip mühendislere gereksinimi olduğundan hareketle, hem sanayi kuruluşları, hem de Mühendisler için Proje Kültürünün oluşumunu sağlamak; Yapılan çalışmaların bilim dünyasına, araştırma kurumlarına, sanayi kuruluşlarına ve kamuoyuna duyurulmasına yardımcı olmak; Öğrencilerimizin TMMOB Makina Mühendisleri Odası ile bağlarını güçlendirmek amacı ile gerçekleştirilen Proje yarışmasının önümüzdeki yıllarda da sürdürüleceğini kaydetti.

Sözlerinin sonunda TMMOB ve Makina Mühendisleri Odası hakkında bilgi veren Başkan Mart öğrencileri mezuniyetleri sonrası MMO` na üye olmaya davet etti.