Uludağ Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü Bitirme Tezi Proje Yarışması Sonuçlandı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

14 Haziran 2012

MMO Bursa Şubesi tarafından düzenlenen Bitirme Tezi proje yarışması sona erdi. Öğrencilerin hazırladığı projeler otomotiv sektörünün duayeni Savaş Arıkan tarafından üniversite sanayi işbirliğinin en güzel örneği olarak nitelendirildi.

TMMOB Makina Mühendisliği Bursa Şubesi tarafından bu yıl ilk defa düzenlenen Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi  (MMF) Makina Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik Bitirme Proje Yarışması sonuçlandı. 

UÜ Otomotiv Bölümü konferans Salonu`nda düzenlenen ödül töreninde UÜ MMF Dekanı Prof. Dr. Abdülvahap Yiğit, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurettin Yavuz, MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart ve Şube yönetim kurulu üyeleri ile öğrenciler hazır bulundu.

Törende söz alan MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart,  şube etkinlik alanlarında bulunan Balıkesir Üniversitesi (BÜ), Yalova Üniversitesi (YÜ), Uludağ Üniversitesi (UÜ) Mühendislik Fakültelerinin Makina, Endüstri ve Otomotiv Mühendisliği Bölümleri ile işbirliğine büyük önem verdiklerini bildirdi. Başkan Mart, bu yıl Makine Mühendisliği bölümü bazında ilki düzenlenen Bitirme Projesi yarışmasının önümüzdeki yıllarda da hayata geçirilerek gelenekselleştirileceğinin müjdesini verdi. Başkan Mart, yarışmanın amaçları hakkında şu bilgiyi verdi:

 "Makina ve Endüstri Mühendisi adaylarını çalışmalarında teşvik etmek; Sistematik bir süreç ve bilimsel yaklaşımları kullanarak gerçekleştireceği projelerin, Üniversite-Sanayi-Oda işbirliği çalışmalarına örnek oluşturmak; Sanayinin Ar-Ge çalışmaları için Proje Kültürüne sahip mühendislere gereksinimi olduğundan hareketle, hem sanayi kuruluşları, hem de Mühendisler için Proje Kültürünün oluşumunu sağlamak; Yapılan çalışmaların bilim dünyasına, araştırma kurumlarına, sanayi kuruluşlarına ve kamuoyuna duyurulmasına yardımcı olmak; Öğrencilerimizin gelecekteki Meslek Odası olacak, TMMOB Makina Mühendisleri Odası ile bağlarını güçlendirmektir."

Başkan Mart,  makine, otomotiv, endüstri mühendisliği öğrencilerinin sanayide deneyim kazanmalarının önemine dikkat çekerek bitirme projelerinin önemli bir adım olduğunu ancak stajın da çok önemli olduğunu vurgulayarak bu konuda gereken desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. Mart, konuşmasını öğrencileri mezuniyet sonrasında MMO`ya üye olmaya davet ederek sonlandırdı,

Toplantıda söz alan jüri üyelerinden Bursa otomotiv sektörünün duayen ismi TOFAŞ eski yöneticilerinden Savaş Arıkan yıllardan beri üniversite sanayi işbirliğine yönelik pek çok organizasyonun içinde yer aldığına dikkat çekti.  "Jüride görev aldığımda bu kadar iyi projeler beklemiyordum" diyen Arıkan, "Burada sanayi temsilcileri yok ancak, sanayi öğrencilerle temsil ediliyor, burada öğrenci sanayidir" diyerek takdirlerini belirtti ve katkısı olan kişi ve kuruluşlara teşekkür etti. UÜ MMF Dekanı Prof. Dr. Abdülvahap Yiğit de sanayi ve üniversite işbirliğinin önemine dikkat çekti. Dekan Prof. Dr. Yiğit, öğrenci bitirme tezlerinin sanayide uygulanabilir projeler olduğunu belirterek "Hedefimiz öğrencilerimizle sanayi ilişkilerinin daha da zenginleşmesi ve öğrencilerimizin üniversitemizden deneyimli ve donanımlı mezun olmasıdır" diye konuştu.

MMO Bursa Şubesi tarafından belirlenen 5 kişilik jüri tarafından   "Sunum Becerisi, Sunum İçeriği, Sanayide Uygulanabilirlik ve Firmaya Katkısı" gibi kriterler eşliğinde yapılan değerlendirme sonucu  Gencer Gençörnek tarafından Yrd. Doç. Fatih Karpat`ın danışmanlığında hazırlanan Oyak Renault işletmesine yönelik  "Ön Yüz Kontrol Aparatının Malzeme ve Kullanım Optimizasyonu başlıklı proje birinci seçildi. Yine aynı işletmede Prof. Dr. İlhami Horuz`un danışmanlığında Oytun Akbaş, Emre Yavuz, Toros Arda Akşen tarafından hazırlanan "Su Seviye Pistonlu Stirling Su Pompası Üretimi" başlıklı proje ikinci; Bosch bünyesinde Prof. Dr. M. Cemal Çakır danışmanlığında Birol Hepyaşar tarafından hazırlanan "Delik Delme İşleminde Islah Çeliklerinin (C45Pbk) İşlenebilirliklerinin Deneysel olarak İncelenmesi" başlıklı proje ise üçüncülüğe layık görüldü.

Tören Makine Mühendisliği Bölümü hizmet binasında düzenlenen kokteyl ile sona erdi.