Uludağ Üniversitesi Makina Topluluğu`ndan MMO Bursa Şubesi`ne Teşekkür Plaketi

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Ekim 2016

Uludağ Üniversitesi Makina Topluluğu desteklerinden dolayı MMO Bursa Şube’sine teşekkür plaketi verdi.

Hidrojenle çalışan "HİDROMAKİT" adlı araçla, "TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle 2016" yarışlarında, "Yerli Ürün Teşvik" dalında ikinci olan Uludağ Üniversitesi Makina Topluluğu (UMAKİT), TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi`ne desteklerinden dolayı plaket verdi.

Uludağ Üniversitesi Makina Topluluğu adına plaketi sunan Ebubekir Pınar ve Ali Alev, katkı ve desteklerinden dolay MMO Bursa Şube`sine teşekkür ettiler.

MMO Bursa Şube Sekreteri Fikri Düşünceli, UMAKİT`i başarılarından dolayı tebrik ederek, plaket için teşekkür etti.

Geçtiğimiz yıllarda iki kez en iyi tasarım ödülü alan UMAKİT,  bu yıl  1-7 Ağustos tarihleri arasında Kocaeli`nde düzenlenen yarışmada, "Yerli Ürün Teşvik" ödülünde ikinciliğe layık görüldü.  Toplam 20 kişiden oluşan ekip, hidrojenle çalışan aracın tasarım ve üretimini 6 ayda gerçekleştirdi.

Aracın motor, motor sürücü, batarya yönetim sistemi ve kablosuz veri takibi modülünü (telemetri) kendileri tasarlayan ekip aynı zamanda aracın şasi ve kompozit kabuk üretimini de Uludağ Üniversitesi Görükle kampüsündeki atölyede gerçekleştirdi.

Batarya ve hidrojen enerjisini bir arada bulunduran, saatte 60 km. hıza ulaşabilen araç 4 tekerlekli 2 kişilik olarak üretildi ve 250 km. menzile sahip.

Öğrencilerin bütün parçalarını kendileri tasarlayıp yüzde 85 yerlilik oranına ulaşan ve daha fazla yerli tasarımlar ve yerli ürünler ortaya çıkararak ülkemizi ulusal ve uluslararası yarışmalarda en iyi şekilde temsil edeceklerine inandıklarını söyleyen MMO Bursa Şube Sekreteri Fikri Düşünceli, desteklerini MMO Bursa Şubesi olarak devam ettireceklerini söyledi.