Yıldırım'da asansör güvenliğinde önemli adım

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Bursa Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

28 Aralık 2011

Yıldırım Belediyesi ile Makina Mühendisleri Odası (MMO) Asansör Kontrol Merkezi arasında asansör denetim sözleşmesi imzalandı.

Böylece Yıldırım'da güvenli konut, güvenli yaşam adına önemli bir adım atılmış oldu.

 Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Başkan Yardımcısı Hikmet  ile İmar Müdürü Yılmaz Kayrak`ın  yanı sıra MMO Asansör Kontrol Merkezi (AKM) temsilen Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, Şube Sekreteri ve Asansör Komisyon üyesi i Ercüment Çervatoğlu ile yine Asansör Komisyonu üyesi olan Vuray Tezcan, Yavuz Güçlü ve Şube Müdürü Serdar  Sönmez de hazır bulundu. Başkan Özgen Keskin ve MMO AKM adına Ercüment Çervatoğlu tarafından imzalana asansör denetim sözleşmesi gereği, Yıldırım`daki ruhsatlı binaların asansör denetimleri akredite bir kurum olan MMO AKM tarafından gerçekleştirilecek. 61 mühendisin görevlendirildiği denetimlerde site yöneticilerine önce bilgilendirme yazısı çıkartılacak. Ardından da yöneticinin talebi doğrultusunda başvuru tarihi itibarıyla en geç iki gün içerisinde 101 noktada denetim gerçekleşecek. Denetim sonrasında ise hazırlanan raporun 1 kopyası yöneticiye verilirken ayrıca asansörlere güvenlilik derecesine göre, kırmızı, yeşil ve mavi etiketlenme yapılacak.

Öte yandan imza töreninde konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin; yasa gereği belediyelerin 2012 Ocak ayından itibaren asansör denetimlerinin hayata geçirilmesinden sorumlu olduğunu anımsatarak site ve apartman yöneticilerine de çok iş düştüğünü, denetim yaptırmayan apartman ve site yöneticilerinin olası kazalarda birinci derecede sorumlu olduğunu hatırlattı. Öte yandan MMO Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart ise 7`den 70`e herkesin taşındığı ehliyetsiz kullanılan tek ulaşım aracı olduğunu anımsatarak güvenli asansör kullanımının çok önemli olduğunu vurguladı. Başkan Mart,  Yıldırım Belediyesi ile asansör denetim alanında örnek bir işbirliğine gidildiğini belirterek "Temennimiz, kamu kurumu niteliğinde hizmet üreten kurumların işbirliğinin çeşitlenerek sürmesidir" diye konuştu.