1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

31 Ağustos 2009

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa, 1 Eylül Dünya Barış Günü ile ilgili Basın Açıklaması yaptı.TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa: Bizler; her şeye rağmen barışın mümkün ve gerekli olduğunu söylüyoruz. İnsanın insanı sevmesinin, yaşamı, doğayı sevip gözetmesinin esas olduğunu tekrarlıyoruz. Dünyanın her yerinde din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan hak ve özgürlüklerden herkesin eşit olarak yararlanması gerektiğini tekrarlıyoruz.

Savaşlardan ve terörden arınmış, mutluluk, huzur, sevgi, hoşgörünün hakim olduğu bir dünya dileğiyle Dünya Barış Günü kutlu olsun.

1 Eylül, insanlık tarihinin en acımasız ve en kirli savaşı olan  İkinci Dünya Savaşı'nın başladığı gündür. Bu savaş ardında 52 milyon ölü, milyonlarca yaralı, sakat ve moloz yığını haline gelmiş kentler ile acı ve gözyaşı bıraktı. Bu büyük insanlık suçu nedeniyle  İkinci  Dünya Savaşı'nın başladığı gün Dünya Barış Günü" olarak anılıyor her yıl.

Büyük acılara neden olan bu savaşın üzerinden onlarca yıl geçmiş olmasına rağmen dünyamızda hala tam anlamıyla barışa kavuşamadı. Bugün Dünyanın birçok bölgesinde insanların en temel evrensel hakkı olan "yaşama hakkı" ellerinden alınıyor.

İnsanlığın yaşadığı bu acılar;  barış, huzur, güven ve mutluluk içinde yaşamanın temel koşulunun, savaş, şiddet ve teröre karşı sürekli ve kalıcı işbirliği ve dayanışma içinde olmamız gerektiğini bir kez daha ortaya koymaktadır.

Bizler; her şeye rağmen  barışın mümkün ve gerekli olduğunu söylüyoruz. İnsanın insanı sevmesinin, yaşamı, doğayı sevip gözetmesinin esas olduğunu tekrarlıyoruz. Dünyanın her yerinde din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan hak ve özgürlüklerden herkesin eşit olarak yararlanması gerektiğini tekrarlıyoruz. Bunun içinde temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğüne dayalı yönetimlerin güç kazanmasının temel koşul olduğunu biliyoruz. Farklılıklara saygının temel alındığı bir dünya özleminin içimizde yeşermesine gayret gösterilmesi çağrımızı yineliyoruz.

Savaşlardan ve terörden arınmış, mutluluk, huzur, sevgi, hoşgörünün hakim olduğu bir dünya dileğiyle Dünya Barış Günü kutlu olsun diyoruz."

FATİH YAŞA

TMMOB DENİZLİ İL KOORDİNASYON KURULU SEKRETERİ