ASANSÖRE YENİ PROTOKOL

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

11 Eylül 2013

Tescil edilecek asansörler tescil edilmeden önce Kamu kurumu niteliğinde olan Meslek Odamızca, kamu yararına, kontrol edilecek ve standartlara uygunluğu denetlenecektir.

  

 

Bilindiği üzere Denizli ili içindeki asansörlerin periyodik kontrollerini Denizli Belediyesi ile yaptığımız protokol gereğince  2012 yılının Mayıs ayından bu yana yapmaktayız. Yaptığımız bu periyodik kontrollerde kontrol ettiğimiz asansörlerin % 90` ı kırmızı etiket yani kullanılması sakıncalıdır raporu aldı. Kullanılması sakıncalıdır raporu alan asansörlerin büyük çoğunluğunda insan hayatına doğrudan kast edecek kusurlar mevcuttu. Bu asansörlerin eksikliklerini ivedi olarak giderilmesi oluşabilecek kazaların önlenmesini sağlamıştır.

 Binasında asansör bulunan  tüm yöneticiler;

18 Kasım 2008 tarih ve 27058 sayılı Resmi Gazete`de yayınlanarak yürürlüğe giren Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği ve 05 Kasım 2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete`de Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümlerine göre bina yöneticisi, kullanıcıların can ve mal güvenliğinin tam olarak sağlanması amacı ile gerek kullanım hatalarından, gerekse harici müdahalelerden meydana gelebilecek tehlikelerin önlenmesi için asansörleri yılda en az bir kere kontrolünü yaptırmaktan sorumludur.

Asansörler, tasarım aşamasından imalatına, imalatından bakım aşamasına, bakımından periyodik kontrol aşamasına kadar kontrol altında tutulması gereken düşey taşıma araçlarıdır.

Bu aşamalar sağlıklı işlediğinde asansör kazaları ve asansör arızalarıyla karşılaşma riski en aza inecektir.

İnsan hayatına konfor ve kolaylık sağlayan bir taşıma sistemi olan asansörlerde standart dışı ürün kullanılması veya bakımının yetkisiz ve ehil olmayan kişi ve firmalar tarafından yapılması sonucunda kazalar ve arızalar oluşabilmektedir.

Buradan; Asansör eksikliklerinin dolayısıyla masrafının çok çıkacağını düşünerek periyodik kontrol yaptırmayan bina yöneticilerine seslenmek istiyorum, binanızdaki asansörünüzü kullanan insanların hayatlarını tehlikeye atmayın, asansörünüzde yaşanabilecek kazalarda  birinci dereceden sorumlu olduğunuzu unutmayın ve bir an önce periyodik kontrolünüzü yaptırın,

Yaşanabilecek sıkıntıların önlemek için Lütfen en kısa sürede asansörünüzün periyodik kontrolünü yaptırmak için Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubemize başvuru yapmalarını rica ediyoruz.

Ayrıca halkımıza buradan bir müjde vermek istiyoruz;

Son 1 yıl için de yeni yapılan asansörlerle ilgili çok fazla şikayet gelmesinden dolayı; Denizli Belediyesi ile yapılan ek protokolle, yeni yapılan, tescil edilecek asansörler tescil edilmeden önce Kamu kurumu niteliğinde olan Meslek Odamızca, kamu yararına, kontrol edilecek ve standartlara uygunluğu denetlenecektir.

Denizli de faaliyet gösteren 26 asansör firması var; bu firmalardan sadece 6 sın da Makina Mühendisi çalışmaktadır. Bu durum son derece düşündürücüdür. Şehir dışından gelen firmaları da sayarsak bu rakam yaklaşık 50 civarlarında. Tescil protokolünden önce Beyana dayalı tescil yapılmaktaydı; buda bir çok sıkıntıyı beraberinde getiriyordu. Firmalara eşit şartlarda rekabet edemiyor, Asansörler daha 1 yılı tamamlamadan kullanılamaz duruma geliyor; yada daha 1nci yıldaki periyodik kontrolünde kırmızı etiket alıyor ve Asansör kullanıcı vatandaşımız mağdur oluyordu.

Periyodik kontrol ve Tescil protokolü için Denizli Belediyesine göstermiş olduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz.

Saygılarımızla

F.BOLAT ARIKAN