DENETİMSİZLİK MÜJDE OLUR MU?

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Temmuz 2013

LPG?liye mecburi raporu kaldıran genelgeye, Danıştay vizesi çıktı. Yüksek mahkemenin 15. Dairesi, LPG?li araçların periyodik muayenelerinden önce gaz sızdırmazlık raporu alınması zorunluğunu kaldıran Ulaştırma Bakanlığı genelgesine yeşil ışık yaktı. Makina Mühendisleri Odası?nın açtığı davada, genelgenin yürütmesinin durdurulması talebi oybirliği ile reddedildi.

LPG`li araçların periyodik kontrolü ile ilgili genelgenin yürütmesinin durdurulması ile  genelgenin iptalinin çok farklı şeyler olduğunu altını çizen Şube Yönetim Kurulu Başkanı  Bolat Ferhat Arıkan "Odamızın genelgenin yürütmesinin durdurulması istemi ile  açtığı davanın reddi, genelgenin sorunlu olmadığı ve iptal edilmeyeceği anlamına gelmez. Öte yandan reyting ve tiraj kaygıları ile Danıştay Kararının LPG`li araç sahiplerine bir müjde olarak duyurulması da büyük bir sorumsuzluk örneğidir. Her şeyden önce  haberin başlığı ve içeriği ile ilgili farklılık bir yana  bir kontrol mekanizmasının ortadan kalkması ve adeta denetimsizliği teşvik eden bir yapının oluşmasının ? müjde` olarak  değerlendirilmesini kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" dedi.

Kamuoyuna ve yetkililere çağrıda bulunan Arıkan "Meşruiyet, kuruluş ve yetkilerini  Anayasa`dan almaktadır. Bizler görev ve yetkileri Anayasa, yasa  ve ilgili yönetmeliklerle belirlenen bir kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü olarak  hiçbir ticari kaygı taşımadan kamusal hizmetle yükümlüyüz. Kurulduğu günden bu yana bu ilkeden asla ödün vermeyen Odamız ve TMMOB`la ilgili siyasi iktidarın tasarruflarını tüm Denizli ve ülke kamuoyu çok iyi bilmektedir.  Bugün gelinen bu noktada, TMMOB ?un lokomotif gücü  olan makina mühendisliğini  ve onun  örgütlülüğünü işlevsizleştirme çabalarını altında yatanı çok iyi anlıyoruz. Bizlerin baştan beri itirazımızın; denetim kurumlarını piyasanın kaderine terk ederek, kazanç kapısı olarak gören yönetim anlayış olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Kamusal denetimi yok sayan bir anlayışın yaygınlaşması durumunda bunun bedelinin tüm toplum tarafından en ağır şekilde ödeyeceğimiz hatırlatır, tüm Denizli kamuoyuna saygılar sunarız" diye konuştu.