DENİZLİ YEREL KADIN ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

18 Nisan 2013

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlen Yerel Kadın Çalıştayı 16 Nisan 2013 tarihinde Şubemiz Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

An­ka­ra`da ya­pı­la­cak olan TMMOB III. Kadın Ku­rul­ta­yı ön­ce­si ye­rel­ler­de­ki kadın çalıştaylarının De­niz­li ayağı dü­zen­len­di. Şubemiz Top­lan­tı Sa­lo­nun­da ger­çek­leş­ti­ri­len çalış­ta­yın bu se­ne­ki ko­nu­su olan ?Top­lum­sal cin­si­yet rol­le­ri açı­sın­dan Tür­ki­ye kadın emeği` baş­lı­ğı al­tın­da ka­dın­la­rın top­lum­da­ki ko­nu­mu ele alın­dı.

Top­lan­tı­ya TMMOB`a bağlı oda­lar­dan kadın üye­ler ve TMMOB De­niz­li İKK Sek­re­te­ri Oktay Ulu­taş ka­tıl­dı.

Ça­lış­ta­yın açı­lış ko­nuş­ma­sı­nı yapan TMMOB De­niz­li İKK Sekreteri Oktay Ulu­taş, "Mimar ve Mü­hen­dis olan kadın ar­ka­daş­la­rı­mız sırf cin­si­yet­le­rin­den do­la­yı bazı za­man­lar­da erkek ar­ka­daş­la­rı ta­ra­fın­dan ay­rım­cı­lı­ğa tabi edi­le­bi­li­yor. Erkek ege­men bir mes­lek ola­rak gö­rü­len mü­hen­dis­lik ve mi­mar­lık mes­le­ği­nin ic­ra­sın­da ge­le­nek­sel ön­yar­gı ve dü­şün­me bi­çi­min­den kay­nak­lı bir­çok kadın ar­ka­da­şı­mız iş ha­ya­tın­da yasal ve pra­tik en­gel­le­me­ler­le kar­şı­laş­mak­ta ve iş bulma güç­lü­ğü çek­mek­te­dir" dedi.

Çalıştayda ?Kadınlara Pozitif Ayrımcılık` konusunda sunum yapan  Mimar Güzeyde Kaçar, "Bu gün ülkemizde toplumsal cinsiyete ayrımcılığı, aile içi ilişkilerden başlayarak toplumsal hayat içerisinde her düzeyde yaşanmaya devam etmektedir. İş yaşamından, sosyal yaşamda, aile içi yaşamda kadının cinsiyetinden kaynaklı sorunlar, tarihsel, kültürel, dinsel faktörler nedeniyle görmezden gelinmekte, kadın indirgemesi bir mantıkla ele alınmakta ve ?sığ politikada malzeme olarak kullanılmaktadır" diye konuştu.

Konuşma ve sunumun ardından 16-17 Kasım tarihleri arasında Ankara`da düzenlenecek olan TMMOB III. Kadın Kurultayı öncesi Denizli`den gidecek olan rapor üzerine tartışmalar yapıldı.