DENİZLİNİN DOĞAL AFET TARİHİ ELE ALINDI.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

20 Ekim 2009

Jeoloji Yüksek Mühendisi Recep Demirci "Denizli İlinin Doğal Afet Tarihi" konulu söyleşisi Makina Mühendisleri Odası 7. Yıl Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

TMMOB Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen söyleşisine Doğal afetler ve Türkiye'de yaşanan doğal afetlerin nedenleri hakkında bilgi vererek başlayan Jeoloji Yüksek Mühendisi Recep Demirci; "Ülkemiz her yıl GSMH'nın yaklaşık yüzde 2'si kadarını doğal afetlerde kaybediyor. Doğal afetler ile insan kaynaklı teknolojik afetlerin karıştırılmaması gerekiyor. Ülkemizde doğal afetlerin başında deprem geliyor. Bunu sırayla heyelan ve su baskınları izliyor. Son 60 yıla bakıldığında  yüzde 55 deprem, yüzde 17 heyelan ve yüzde 16 ile su baskınlarını görüyoruz. Denizli'ye gelince deprem dışında su baskını heyelan ve kaya düşmelerini görüyoruz. En çık heyelan Babadağ, Çameli ve Buldan'da görülürken, su baskınını Büyük Menderes Havzası, Çürüksu ve Dalaman Çayı çevrelerinde görüyoruz" dedi. Denizli'de 20 bölgenin Afete Maruz Bölge olarak belirlendiğini de ifade eden Demirci, bu bölgelerin neye göre belirlendiğini yasal mevzuatlar çerçevesinde açıkladı. Demirci söyleşisinde Denizli'de Afete Maruz Bölge olarak ilan edilen afet bölgelerini tek tek sayarak buralarda bugüne kadar kamu kurumları tarafından yapılan çalışmalarla ilgili olarak ayrıntılı bilgi de verdi.