DİRENEN FİLİSTİN HALKI, BOYUN EĞMEYEN İNSANLIK BU BARBARLIĞA SON VERMESİNİ BİLECEKTİR.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Temmuz 2014

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu 21.07.2014 Pazartesi günü Candoğan Meydanında Denizli Emek örgütleriyle beraber Filistin ve Ortadoğu` da katliamlara son demek için basın açıklaması yaptı.

 Dünya halklarının acılarına duyarsız kalamayan Denizli`nin sorumlu insanları.

 Günümüz dünyasında yine sermayenin, kandan ve göz yaşından beslenen emperyalizmin, maddi zenginlik uğruna vahşet kullanmaktan çekinmeyenlerin katliamlarına tanık oluyoruz.  Maddi çıkarlar uğruna nasıl yaşamların ve coğrafyaların tekrar tekrar vahşete mahkum edildiği günleri yaşıyoruz.

 Günlerdir İnternet üzerinden tanık olduğumuz vahşet görüntüleri, görüntülerdeki bombalarla can veren, kafası kesilen çocuklar kanımızı donduruyor, içimizi sızlatıyor. Filistin`de İsrail`in yaptığı bu son katliamda katledilenlerin sayısı 400`ü geçtiği, ölenlerin 60` a yakınının  çocuk, 40` a yakınının  kadın olduğu, yüzlerce kişinin de yaralandığı haberlerini  aldık. Bütün bu olanlar; İsrail ve emperyalistlerin  yanı sıra, Filistin`deki gerici unsurların kıskacında, böylesi çok taraflı bir vahşet sarmalında, Filistinli masum sivillere oluyor. Rojova`da bölge halkı Işid canilerine karşı ölüm kalım savaşı veriyor.  Gazze`de, Batı Şeria`da, Irak`ta, Rojova`da, Musul`da ve Suriye`de ve daha pek çok coğrafyada egemenlerin çıkarları uğruna yaşananlar  hepimizi derinden etkiliyor. Sivil halkın yaşadıkları üzüntümüzü ve öfkemizi büyütüyor. Israil kasaplarının, IŞİD canilerinin, gerici çetelerin katlettiği her masum canlarla beraber bizler de ölüyoruz. İsrail`e karşı en ufak bir tepkisi olmayan Işid çocukların kafasını kesiyor, sünni olmayanlar bir yana Sünnilerin içinde de kendi gibi düşünmeyenleri, katlediyor bu yaptıklarını da Din ve Allah adına yaptığını söylüyor. Tek dertleri yaşamak olan insanlar, geleceğe umutla bakmak isteyen çocuklar hayalini bile kuramayacağı bir vahşetin kurbanı oluyorlar.

 Son yıllarda ABD`nin yağmalama alanına dönüşen Ortadoğu, barındırdığı petrol yataklarından dolayı yıllardır büyük acılar çekiyor.  Toprakları parça parça sürekli İsrail tarafından işgale uğrayan Filistin, Irak`ın işgali, işgal sonrası bölgedeki istikrarsızlık ve iç savaş politikaları, ABD güdümlü El kaide uzantılarının, İşid`in katliamları, bu çetelere yapılan yardımlar, silah, mühimmat ve para destekleri, Filistin`de, Suriye`de, Rojova`da halkın kanını döken ve Suriye üzerinden, Türkiye`ye de bulaştırılmak istenen savaş politikaları, bölgede ABD planlarının ne şekilde işlediğini gösteriyor. Tüm bunlar olup biterken AKP iktidarının yaptığı ABD ve İsrail ile dostluğunu kuvvetlendirmek ve ABD`nin tüm politikalarının uygulanmasına zemin hazırlamak.  AKP`nin iktidarda olduğu süreç içinde, Ortadoğu`da yaşananların dozu artmaya devam etti. ABD ve İsrail ile ilişkilerinden ödün vermeyen AKP iktidarı Türkiye`yi de durmadan kan kokan bir coğrafyaya dönüştürecek adımlar atmaktadır. AKP İsrail`e karşı zaman zaman içi boş göstermelik tepkiler ortaya koyarken bir taraftan`da, pek çok ticari, politik anlaşmalar yapıyor. İçinde türlü kirli hesapların döndürüldüğü, ABD ve İsrail ile birlikte yürütülen her dış politika adımı yeni vahşet tabloları yarattı ve yaratmaya devam ediyor. Bugün hem Kuzey Irak`ta, hem Filistin`de yaşananlarda AKP hükümetinin payı büyüktür.

 ABD`nin ve İsrail`in, onların Türkiye`deki ve başka ülkedeki destekçilerinin çıkarları, bu bölgede yaşamdan daha kıymetli dostlar. Çıkar ilişkilerine dayanan her adım, silah, kan gözyaşı olarak geri dönüyor. Silah üreticileri, kapitalist karteller, pertol devleri, uyuşturucu baronları kuşkusuz ortaya çıkan tablodan mutludurlar. Ancak bu dünyada onurlu, sorumluluk sahibi insanlar da var. Tüm bu yaşananlardan tiksinti duyanlar da var.

 Bizler yaşam karşısında sorumluluğu olan insanlar artık bu katliamlar dursun diyoruz. Ortadoğu`da ve tüm benzer olayların yaşandığı coğrafyalarda kirli çıkar ilişkilerinin son bulmasını istiyoruz. Bu kirli çıkarlarla çocuklar öldürülmesin istiyoruz. Ölümle burun buruna yaşayan, Filistin, Suriye, Irak ve Rojova halkının yanındayız.  Bu kirli savaşlar ve bu savaşların neden olduğu ölüm haberleri son bulsun diyoruz.

Direnen Filistin halkı, boyun eğmeyen insanlık bu barbarlığa son vermesini bilecektir.

Kahrolsun emperyalizm! Kahrolsun Siyonizm! Kahrolsun Faşizm!
Filistin halkı yalnız değildir! Kahrolsun savaş baronları! Yaşasın barış!