#direnTMMOB Sergisi Açıldı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Ekim 2013

21-26 Ekim Mühendislik ve Mimarlık Haftası etkinlikleri kapsamında, yapılan yasal düzenlemelerle işlevsizleştirilmeye çalışılan TMMOB, #direnTMMOB sergi açılışıyla yapılan saldırıları protesto ediyor. Şubemiz Sergi Salonu? ndaki ?#direnTMMOB? konulu sergide, gezi direnişi süresince yapılan eylemlerden fotoğraflar da yer alıyor. Sergi 26 Ekim 2013 Cumartesi Gününe kadar Mesai Saatleri içerisinde gezilebilecektir.

 De­niz­li İl Ko­or­di­nas­yon Ku­ru­lu(İKK) ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan prog­ram çer­çe­ve­sin­de start alan TMMOB Mühendislik ve Mimarlık haf­ta­sı et­kin­lik­le­rin­de ilk ola­rak 21 Ekim Pa­zar­te­si günü basın açık­la­ma­sı ya­pıl­dı. Saat 18.00`de Ma­ki­na Mü­hen­dis­le­ri Odası De­niz­li Şu­be­si`nin sergi sa­lo­nun­da açı­lan "#direnTMMOB"  fo­toğ­raf ve kolaj ça­lış­ma­la­rın­dan olu­şan sergi açı­lış ve kok­tey­li ile et­kin­lik­ler devam etti.

 

Sergi açı­lı­şı­na çok sa­yı­da mü­hen­dis ve mi­ma­rın yanı sıra sa­nat­çı, sa­nat­se­ver ve halk­tan il­gi­li ki­şi­ler ka­tıl­dı. Açılış TMMOB ça­tı­sı al­tın­da yer alan Mimar ve Mü­hen­dis Oda­la­rı Şube Baş­kan­la­rı ta­ra­fın­dan ya­pıl­dı.

Açı­lış için kısa bir ko­nuş­ma yapan TMMOB İl Ko­or­di­nas­yon Ku­ru­lu Sekreteri Ma­ki­na Mü­hen­di­si Oktay Ulu­taş, TMMOB haf­ta­sı et­kin­lik­le­ri­ni bu gün ya­pı­lan tö­ren­ler­le baş­lat­tık­la­rı­nı, et­kin­lik­le­ri­ni bir hafta bo­yun­ca TMMOB sa­lon­la­rın­da sü­re­ce­ği­ni açık­la­dı. Hafta prog­ra­mı­nın Oda­la­rın Şube ve Temsilciliklerinden temin edi­le­bi­le­ce­ği­ni be­lir­ten Ulu­taş, ilk et­kin­lik ola­rak "#direnTMMOB" ser­gi­si­ni aç­tık­la­rı­nı be­lirt­ti.

"#direnTMMOB" ser­gi­si­ni önem­li bul­duk­la­rı­nı, TMMOB üze­ri­ne oy­na­nan oyun­la­rın ve et­ki­siz­leş­tir­me ça­ba­la­rı­nın kar­şı­sın­da, mü­ca­de­le­yi her alan­da sür­dür­dük­le­ri­ni vur­gu­la­yan Ulu­taş, açı­lı­şı­nı yap­tık­la­rı ser­gi­nin sa­de­ce TMMOB değil, tüm ül­ke­de­ki devam eden hal­kın haklı mü­ca­de­le­si­ne ter­cü­man ol­du­ğu­nu söy­le­di.

Ser­gi­de top­lam 20 pano yer aldı. "#direnTMMOB", "direnGe­zi­par­kı" ve "di­re­nOD­TÜ" baş­lık­lı sergi grup­la­rı­nın ya­nın­da, ay­rı­ca "di­ren­de­niz­li" baş­lık­lı pa­no­lar­da, 1 Ha­zi­ran`dan baş­la­ya­rak devam eden De­niz­li`deki pro­tes­to ve yü­rü­yüş et­kin­lik­le­rin­den fo­toğ­raf­la­ra yer ve­ril­di.

26 Ekim 2013 ta­ri­hi­ne kadar devam edecek olan "#direnTMMOB" ser­gi­si, mesai sa­at­le­ri için­de açık ka­la­cak.