EMEK, BARIŞ ve DEMOKRASİ MİTİNGİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

09 Mart 2009

Tarım İl Müdürlüğü önünde saat 13:00'te TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu pankartı altında toplanılmaya başlandı ve Tokat Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçilerek miting alanına ulaşıldı.İşsizliğe, yoksulluğa ve zamlara karşı çıkmak için düzenlenen miting, sağnak yağışa rağmen çoşkulu geçti. Mitingte TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve KESK Genel Başkanı Sami Evren birer konuşma yaptılar.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı'nın miting konuşması şöyle:

Bu ülkenin aydınlık yürekli, aydınlık beyinli yiğit insanları

Hepinizi bu ülkenin mühendisleri, mimarları, şehir plancıları adına dostlukla selamlıyorum.

Sevgili Arkadaşlar

Kapitalizmin küresel krizi tüm müdahalelere rağmen önü alınamaz bir şekilde derinleşiyor. Önümüzdeki dönem yoksulluğun, işsizliğin büyüyeceği bir dönem olacak. Krizin faturası her zaman olduğu gibi emekçilere, yoksullara, ezilen halklara çıkarılacak.

Sevgili Arkadaşlar

Kapitalist küreselleşmenin krizi bizim krizimiz değildir. Bu kriz vahşi kapitalizmin "kar daha fazla kar, sömürü daha fazla sömürü düzeninin" krizidir. Bu kriz, "Üsttekine han hamam, alttakine din iman düzeni"ni sürdürücülerinin krizidir.

"Kriz bize teğet geçer" diyenler, size sesleniyoruz: "Biz bu krizin bedelini ödemeyeceğiz." İşten atmalara, düşük maaş zamlarına, yoksulluğa, işsizliğe, zamlara ve anti demokratik uygulamalara karşı yurdun dört bir yanında sesimizi daha da yükselteceğiz. Kapitalist küreselleşmenin krizinin faturasının bize, emekçilere, ücretiyle geçinenlere, yoksullara, alttakilere çıkarılmasını asla kabul etmeyeceğiz

Dünya Bankası, IMF, AB ve benzeri kuruluşların dayattığı yapısal uyum programlarıyla yalnızca "zam ve zulüm düzeni" getirenlere, ekonomiyi üretime değil ranta dayandırıp, her sıkıştıklarında faturayı halka kesenlere, AKP'ye "Artık Yeter" diyoruz. Kapitalist küreselleşme sürecine eklemlenme doğrultusunda IMF ve Dünya Bankası nezdinde karnesi "A" olan AKP'ye "Dur" diyoruz.

AKP'yi uyarıyoruz: "Bu ülke bu halk sahipsiz değildir"

Sevgili Arkadaşlar,

Bugüne kadar Türkiye'yi yönetenler büyük bir bunalım, çözümsüzlük ve alacakaranlık dışında hiçbir şey yaratamamıştır. Daha çok yoksulluk, IMF'ye ve emperyalizme daha çok bağımlılık, baskı, şiddet, çeteler ve yolsuzluklar, bu düzenin ve ülkeyi yöneten siyasi iktidarların marifetleridir.

Dünyada da ülkemizde de umut ancak başka bir yaşam arayışının güçlenmesinden geçmektedir. Bugün başka bir ülke ve dünyaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Kapitalizmin geleceği yoktur. Bizler insanlığın yok oluşa sürüklenmesine karşı özgürlüğün, barışın, kardeşliğin hakim olduğu yepyeni bir dünyayı bugünden yaratmanın mücadelesini şimdi daha güçlü ve kararlı yürütmeliyiz.

Şimdi görev zamanıdır. Şimdi mücadele etme zamanıdır. Şimdi omuzlarımızı birbirine yaslama zamanıdır.

Şimdi hep beraber, hep birlikte bir kez daha ve inanarak söyleme zamanıdır:

Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz.