MÜHENDİS ADAYLARI HOŞGELDİNİZ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

09 Ekim 2013

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi tarafından bu yıl Pamukkale Üniversitesi?nde eğitime başlayan Makina ve Endüstri mühendisliği bölümü öğrencilerine yönelik bir tanışma toplantısı düzenlendi. Toplantıda Makine Mühendisleri Odası?nın kuruluş ilke ve çalışmaları konusunda öğrencilere bilgi verildi.

 Toplantının açılış konuşmasını yapan Şube başkanı Polat Ferhat Arıkan  " Makina Mühendisleri Odası yurt içinde ve yurt dışında Makina, Endüstri, İşletme, Sanayi, Uçak, Havacılık, Uzay, Sistem, Makina Teknik Metot, İmalat-Üretim, Üretim Tekniği-Sistemleri, Mekatronik, Otomotiv ve Enerji Sistemleri Mühendisliği öğretimi yapan üniversitelerin fakülte ve bölümlerinden mezun olarak diploma ve ruhsatname almış, Türkiye sınırları içinde meslek ve sanatlarını uygulamaya yasal yetkili olup, mesleki çalışmalarda bulunan tüm mühendisleri içinde toplamaktadır. 18 Şube, 55 İl Temsilciği, 41 İlçe Temsilciliği, 10 Mesleki Denetim Bürosu, Asansör Kontrol Merkezi, Akredite Muayene Kuruluşu, Akredite Deney Laboratuvarı, Akredite Kalibrasyon Laboratuvarı, Akredite Personel Belgelendirme Kuruluşu, Meslek İçi Eğitim Merkezi ve bin 500?e ulaşan İşyeri Temsilciliği ile Ülke genelinde yaygın bir örgütlenmeyi sağlayan Odamızın 1954?te 902 olan üye sayısı bugün yaklaşık 80 bine ulaşmıştır. Şubemiz ise Denizli ile birlikte Aydın, Muğla, Uşak il temsilcilikleri Nazilli, Bodrum, Fethiye, Marmaris, Milas, Ortaca ilçe temsilciliklerini bünyesinde barındırmaktadır" dedi.

 

Teknik öğretmenlere sınavla mühendislik unvanı verilmesinin büyük haksızlık olduğunu ve bunun  hem mühendislere hem de mühendislik eğitimi alan öğrencilere büyük haksızlık olduğunu dile getiren Arıkan Odalarının çalışma ilkelerini açıkladı. Arıkan  " Oda çalışmaları halktan, emekten, demokratikleşmeden yana, yurtsever ve anti-emperyalist anlayışla yürütülür.   Oda çalışmalarında, meslek ve meslektaş sorunlarının ülke ve toplum sorunlarından ayrılmayacağı temel ilke kabul edilir.  "Kamu çıkarlarını korumak" halkın yanında, halkın yararına olmak anlamındadır. "Kamu yararına çalışmak" veya "kamu çıkarlarını gözetmek" demokratikleşme, insan hakları, sosyal adalet alanlarında da politikalar üretmeyi, çözümler önermeyi gerektirir. Kamu yararına çalışan benzer örgütler ve sivil toplum oluşumları ile sürekli ilişkiler içerisinde olunur. Kamuoyu oluşturmaya yönelik çabalar içerisinde Oda da kaçınılmaz olarak yer alır. Ulusal bağımsızlığın kazanılması ve ulusal sanayinin gelişmesi için çalışılır. Bilim ve teknolojinin gelişmesinin ve toplumun ilerlemesi doğrultusunda kullanımının ön koşulu olarak özgür düşünce ortamı yani demokrasi savunulur. Ülkenin düşünen, üreten, çözümler öneren bütün kurumlarıyla kurumsal ilişki içerisinde olunur. Mesleğimiz ve Oda?mız ile ilgili yasaların isteklerimiz doğrultusunda şekillenmesi için gerekli girişimlerde bulunulur" dedi. Arıkan`ın konuşmasını ardından  öğrenci üye komisyon başkanları tarafından bu yıl eğitime başlayan  makine ve endüstri mühendisliği öğrencilerine çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Toplantı daha sonra düzenlenen kokteyl ile sona erdi.