MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK HAFTASI ETKİNLİKLERİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

21 Ekim 2013

21-26 EKİM 2013 MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK HAFTASI ETKİNLİKLERİVİLAYET ÖNÜNDEKİ ATATÜRK ANITINA ÇELENK KONULMASI ve BASIN AÇIKLAMASIYLA BİRLİKTE BAŞLADI.

Basın Açıklaması Metni

  

Basına ve kamuoyuna

 

 

Değerli meslektaşlarım ve katılımcılar ve basınımızın güzide temsilcileri.

 

 

      27 Ocak 1954`te TBMM`de kabul edilen 6235 sayılı " Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu" 4 Şubat 1954`te Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Aynı yıl Bayındırlık Bakanlığı bünyesinde bir kurucu genel kurul oluşturulmuş ve bu genel kurul 18-21 Ekim tarihleri arasında toplanmıştır. O günden sonra 18 Ekimi kapsayan hafta Mühendislik ve Mimarlık Haftası olarak kabul edilmiş ve her yıl TMMOB ve bağlı odaları tarafından kutlanmıştır.

 

 

     TMMOB bugün tüm ülke çapında 24 odaya ve yaklaşık 425 bin üyeye sahiptir. Kentimizde bulunan şube ve temsilciliklerimizdeki üye sayımız ise yaklaşık 7 bindir.

 

 

       Kurulduğu günden bu yana; emekten ve halktan yana olan TMMOB, demokrasi ve insan haklarının hayata geçirilmesi için mücadele etmiştir. Bu uğurda büyük bedeller ödemiş, ancak çağdaş Türkiye`ye giden yolda her zaman demokrasi ve hukukun üstünlüğünü savunmuştur. Her türlü gerici, baskıcı ve militarist anlayışın karşısında olmuştur. Tüm gücünü üyelerinden alan TMMOB kamu çıkarlarını ve kamusal denetimi savunmuş aklın ve bilimin ışığında yürümüştür.

 

 

       Yaklaşık 60 yıldır kuruluş ilkeleri ve ülke çıkarlarından ödün vermeyen örgütlülüğümüz, hemen her dönemde siyasi iktidarlar ile zaman zaman ters düşmüş ve saldırılara uğramıştır. Ancak ne yazık ki, bu saldırıların en büyüğü mevcut iktidar döneminde yaşanmaktadır.  Özellikle son 10 yılda TMMOB ve odalarımıza yönelik yok etme çalışmaları akıl almaz boyutlara ulaşmıştır.

 

 

 

      AKP iktidarı rant eksenli politikaları, özelleştirmeleri ve ben ne istersem yaparım mantığı ile hayata geçirdiği uygulamalarına engel olarak gördüğü örgütlülüğümüzü yok etmek amacıyla gece yarısı operasyonları düzenlemiştir. Demokrasi ve hukuku hiçe sayarak bir gecede torba yasalarla TMMOB ve bağlı odalarımızı işlevsizleştirilerek yok edilmek istenmiştir. Tarım alanları, ormanlar, akarsular, madenler, kentler her türlü kamusal denetimden kaçırılarak peşkeş çekilirken, bunun önünde engel olarak görülen bizlerin iktidarın hedef tahtasında olması da elbette ki kaçınılmazdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Değerli katılımcılar,

 

               Burada mesleğimize ve meslek alanlarımıza yönelik saldırıları tek tek saymak istemiyorum. Çünkü bunları sizler de çok iyi biliyorsunuz. Bunca yıllık iktidarları döneminde eğitimin sorunlarını çözmek yerine 72 bin teknik öğretmene göstermelik sınavla mühendislik unvanı vermeye çalışan zihniyeti sizler de çok iyi tanıyorsunuz.

 

 

Ancak bu zihniyetin bilmediği bir şey var.

 

TMMOB`un tarihi aynı zamanda mücadelelerin tarihidir. Kurulduğu günden bu yana halkın çıkarlarını ülkemizin çıkarlarını savunan bizleri bu yok etme ve işlevsizleştirme çabaları bizi yolumuzdan döndüremeyecektir. Gücünü anayasa ve yasalardan alan TMMOB hayatın her alanında Ülkemizi, halkımızı, meslektaşlarımızı ve meslek alanlarımızı savunmaya büyük bir kararlılıkla devam edecektir. Küresel güçlerin tüm oyunlarına karşı ülkemizde, bölgemizde ve tüm dünyada ısrarla barışı savunmaya devam edeceğiz. Bizler birilerini oyuncağı değil onurlu ve uygar bir Türkiye için çalışmayı sürdüreceğiz.

 

 

 

Değerli Basın Mensupları

Tüm bu olumsuz gelişmelere karşın, bizler TMMOB olarak sözümüz söylemeye devam ediyoruz.  Kuruluş yıl dönümüz etkinlileri çerçevesinde TMMOB haftasında dünya, ülke ve yaşadığımız kentle ilgili güncel konuları ele alacağımız bir dizi etkinlik gerçekleştireceğiz. 21 Ekim Pazartesi ve 26 Ekim Cumartesi tarihleri arsında düzenlenecek bu etkinlikler kapsamında gerçekleştireceğimiz sergi, panel, söyleşi, film gösterimi ve konserlere

tüm meslektaşlarımızı, tüm halkımızı ve siz değerli basın mensuplarını bekliyoruz.

 

 

       TMMOB 59 yıllık onurlu geçmişinden aldığı güçle kamu çıkarlarını korumaya, mesleği ve meslektaşlarımızın haklarını savunmaya, emekten ve emekçiden yana politikalar üretmeye,

eşit, özgür ve demokratik bir Türkiye`de barış içinde bir arada yaşamı savunmaya devam edecektir.

 

 

 

Yaşasın Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği

 

Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz.

 

TMMOB DENİZLİ İL KOORDİNASYON KURULU