ODA BAŞKANIMIZ ŞUBE DANIŞMA KURULU TOPLANTISINA KATILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

19 Aralık 2010

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar 18 Aralık 2010 tarihinde Colossae Otelde yapılan Şube Danışma Kurulu Toplantısına katıldı.

105 Şube Danışma Kurulu Üyesinin katıldığı toplantının açılışında bir konuşma yapan Şube Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Hadımlı "2010 yılının son toplantısında sizlerle birlikteyiz. Gittikçe büyüyen ve gelişen şubemizin yeni binasında da bir yılımızı dolduruyoruz. Geçtiğimiz bir yılda şubemizin başarılı çalışmalara imza attığı düşüncesindeyim. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu durum ve yaşanan gelişmeleri ele aldığımızda ne geniş halk kitleleri nede mesleki anlamda durum hiçte iç açıcı değil.

Özelleştirmelerin tüm hızıyla sürdüğü ve devletin kamu hizmetlerinden her geçen gün biraz daha çekildiği bir ortamda yaşadığımız siyasi gelişmeleri iyi değerlendirmek durumundayız.

Ülkemiz mevcut siyasi iktidar eli ile yeniden yapılandırılmaktadır. Bu yeniden yapılanma; sömürü, yerli büyük sermaye, yeni sermaye grupları ve ranta dayalı çıkarlar doğrultusundadır.

Bu politikalar mühendislik hizmetlerini de etkilemiş, mühendisliğin sanayi, tarım, kent ve toplum yaşamına yönelik, bilimsel teknik temellerdeki kamusal, toplumsal hizmet niteliği aşındırılmıştır. Bugün siyaset, yürütme, yasama ve hukuk; artık "uyum yasaları" ve ilgili mevzuat düzenlemelerine hizmet eder duruma gelmiştir." Diyerek sözlerini "Yaşanan bunca olumsuz gelişmeye karşın, kuruluş felsefesi ve tavrından ödün vermeyen örgütlülüğümüz ve Odamız üzerine baskılar kurulmaya çalışılmaktadır. Anca sizlerinde çok iyi bildiği gibi yarım yüzyılı aşkın mücadele geleneğine sahip örgütlülüğümüz tüm bu saldırıları boşa çıkartacaktır." şeklinde noktaladı.

 

Oda Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar ise toplantının sonunda yaptığı konuşmada ülkemizin içinde bulunduğu durum ile mesleğimize yansımaları konusunda değerlendirmelerde bulundu. Oda Başkanı Çakar önümüzdeki süreçte diğer emek ve meslek örgütleri ile birlikte mücadelemizi sürdürme zorunluluğumuzu vurguladı. Denizli Şubemizin uzmanlık komisyonlarını Temsilcilikler düzeyinde yaymasının diğer Şubelere örnek olmasını diledi.

 

Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Fatih Yaşa'nın 2010 yılı çalışmaları hakkında bir sunum yaptığı toplantıda Metin Albeyoğlu, Hayri Madanoğlu, Polat Arslan, Semayi Yaman, Ali Ulvi Avanoğlu, Ali Talaş, Onur Onay, Mustafa Akkaya, Halil Mavi, Mehmet Sarıca, Veli Önder, Osman Öztürk, Doç. Dr. Aşkıner Güngör, Doç.Dr. Cemal Meran söz alarak görüş ve önerilerini belirttiler.