ÖĞRENCİ ÜYE YEREL KURULTAYI YAPILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

05 Mart 2013

Şubemiz öğrenci komisyonu tarafından Öğrenci Üye Yerel Kurultayı düzenlendi. 2 yılda bir yapılan, ülke ve öğrenci sorunlarının paylaşıldığı öğrenci üye kurultayında, Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin yaşadığı sorunlar, ülke genelinde mühendislik öğrencilerinin sorunları tartışılarak, çözüm önerileri getirildi.

Kurultayda, eğitimde kapitalizm, eğitimde ve sınıf olgularında kariyerizm, niteliksiz eğitim, eğitimde ekonomik sorunlar ve harçlar, öğrenci ve öğretim elemanları hakkında soruşturma ve tutuklamalar, eğitim sistemindeki sınav olgusu konuları tartışıldı.

Pamukkale Üniversitesinde öğrencilerin yaşadığı sorunların da konuşulduğu Kurultay`da, geleceksizleştirilmiş, pozitif bilimden uzak, düşünmeyen, sorgulamayan öğrenciler ve öğretim elemanlarının yaratılmak istendiğine dikkat çekildi. Pamukkale Üniversitesi`nde geçtiğimiz haftalarda YÖK?ü protesto etmek amaçlı yürüyüş yapan öğrencilerinin her birine soruşturma verilmesinin çözümü de YÖK`ün kaldırılmasıyla mümkün olacağı vurgulandı.

KAPİTALİZM DEĞİRMENİNE SU TAŞIMIYORSANIZ...

Şubemiz Öğrenci Komisyonundan Mustafa Özkan, sorunların ortak bir çatı ve örgütlülük altında çözülmesi gerektiğine değinerek, "Belirli bir eğitim süresi sonunda kapitalizm değirmenine su taşımıyorsanız, kapitalizm için değer taşımıyorsunuz demektir. Bugünkü eğitim sistemi ?paran varsa oku? diyor, bizden sorgulamayan, korkak, kendilerine yandaş gençlik olmamızı istiyorlar" diye konuştu. Globalleşme süreciyle birlikte gelişen teknolojiyi üretebilecek ve kullanacak mühendis ihtiyacına bağlı olarak, "Niteliksiz eğitimle çok sayıda mühendis yetiştirmek amacıyla açılan üniversiteler yerine, nitelikli, yeterli, bilimsel eğitimle yetiştirilen az sayıda üniversite olmalıdır" dedi.

Kurultay sonrasında düzenlenen kokteylde öğrenci üyelerimiz stres atarak, muhabbet etme fırsatı buldu.