PAÜ Teknoloji Fakültesi Öğrencileri ile Buluştuk!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

24 Ekim 2017

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ile Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığı'nca ortaklaşa düzenlenen "TMMOB ve MMO Tanıtım Toplantısı ve Kokteyli" konulu etkinliği başarı ile tamamladık.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ile Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığı'nca ortaklaşa düzenlenen "TMMOB/MMO Tanıtım Toplantısı ve Kokteyli" konulu etkinliği organize ederek, Teknoloji Fakültesi'ndeki öğrenci arkadaşlarımız ile buluştuk, onlara meslek odalarını tanıttık ve bolca sohbet ettik.

Etkinlik; PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ali AYDIN ve TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şube Yönetim Kurulu Başkanı Tefik DEMİRÇALI'nın konuşmalarının ardından Şube Teknik Görevlisi Mustafa ÖZKAN'ın TMMOB, Makina Mühendisleri Odası ve Oda Öğrenci Örgütlülüğünü tanıttığı sunumun ardından kokteyl ile tamamlandı. Etkinliğe fakültede görevli akademisyenler, MMO Denizli Şube Yönetim Kurulu Sekreteri Mehmet Sarıca, MMO Denizli Şube Müdürü Behice ÇETİNKAYA DİLBAZ, MMO Denizli Şube Asansör Birim Sorumlusu Ethem Kayhan KAYMAKÇI ve 100'ü aşkın öğrenci arkadaşımız katıldı. 

Şube YK Başkanı Tefik DEMİRÇALI'nın konuşması şu şekildedir;

Sayın Dekanım,
Pamukkale Üniversitesi’nin Değerli Öğretim Üyeleri,
Geleceğin Kıymetli Birer Mühendisleri Olacak Öğrenci Arkadaşlarım,

Sizleri TMMOB Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Yönetim Kurulu ve şahsım adına saygıyla selamlıyor, etkinliğimize hoş geldiniz diyorum.

Kıymetli Arkadaşlar,

Memleketin bütün platformda teminatı olarak gördüğüm öğrenci arkadaşlarla her buluşmamızda ayrı bir heyecan kaplar içimi, bana bakan aydınlık yüzler her zaman gelecek için umutlandırmıştır beni… Birazdan da ayrıntılı olarak tanıyacağınız meslek odanızın geçen hafta 63. Yılını kutladık. Dile kolay hep birlikte, çalışarak, üreterek ve en önemlisi birlikte yöneterek 63 yıl geçirdik. Kurulduğu gün ile bugün arasında hem teknik hem de idari alt yapı olarak çokça sınıf atlayan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ile birliğin en güçlü odası konumundaki Makina Mühendisleri Odası gün be gün teknik hizmet yelpazesini genişletiyor, daha fazla meslektaş istihdamı sağlıyor ve daha etkin bir idari güç haline geliyor.

Sevgili Arkadaşlar,

Makina Mühendisleri Odası’nın Denizli Şubesi ve bağlı temsilcilikleri olarak teknik hizmetlerimizden biraz bahsetmek isterim. Öncelikle şubemizde toplam 33 personel istihdam edilmektedir. Bu arkadaşlarımız asansör kontrol birimi, periyodik kontrol birimi, eğitim birimi, LPG Kontrol Birimi ve hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğumuz bir kalibrasyon birimimiz de hizmetlerine devam etmektedir. Bunların yanında hijyen, gürültü ve baca gazı ölçümlerini yapan, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Yurtların Periyodik Kontrollerini yapan personellerimizde mevcuttur.  Şubemiz ve temsilciliklerindeki personelimiz ile sürekli yeni bir iş kolu arama ve mevcut iş kollarını geliştirme çabamız yönetim kurulumuzun önemli işlerinden birisidir.

Kıymetli Arkadaşlar,

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği bünyesindeki odaların teknik faaliyetlerine ek olarak yurt genelinde yılda yaklaşık 30 kongre, sergi ve sempozyum düzenlenmektedir. MMO bu sayının yarısını tek başına çeşitli şube sekreteryalıklarında gerçekleştirmektedir. Şubemiz sekreteryalığında 28-29-90 Eylül 2017 tarihlerinde VIII. Bakım Teknolojileri Kongresi ve Sergisi’ni Pamukkale Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirerek sektörün önde gelen kuruluşlarını ve çalışanları bir araya getirdik.

VIII. BTKS’de 16 farklı konu, 30 farklı sergi firması ve konusunda uzman 1000 kişilik bir delegasyon ile oldukça başarılı bir etkinlik düzenlemenin gururunu burada bize yardımcı olan, işin mutfağında yer alan çokça öğrenci arkadaşımız ile yaşadık.

Sayın Hocalarım ve Değerli Öğrenci Arkadaşlarım,

Bir eğitim kurumunda eğitimden bahsetmeden gitmek olmazdı sanırım. Makina Mühendisleri Odası bünyesinde 8 adet uygulamalı eğitim merkezi bulunmaktadır. Bunlar,

  1. Enerji Verimliliği Eğitim ve Uygulama Merkezi (İzmir)
  2. Enerji Yönetimi Eğitim ve Uygulama Merkezi (Kocaeli)
  3. Hidrolik-Pnömatik Eğitim ve Uygulama Merkezi (Bursa)
  4. Tahribatsız Malzeme Muayene Eğitim ve Uygulama Merkezi (Bursa)
  5. Bilgisayar Destekli Tasarım Eğitim ve Uygulama Merkezi (Eskişehir)
  6. Asansör Bakım ve Montaj Eğitim ve Uygulama Merkezi (İzmir)
  7. Suat Sezai GÜRÜ Eğitim ve Uygulama Merkezi (Asansör, Hidrolik, Pnömatik) (İstanbul)
  8. Güneş Park Enerji Kompleksi Uygulamalı Eğitim Merkezi (Mersin)

Bu eğitim merkezlerine ek olarak şubemiz bünyesinde yer alan ve MYK kapsamında sınavların yapıldığı bir uygulamalı eğitim merkezimiz bulunmaktadır. Bu eğitim merkezini daha ileriye taşımak için çalışmalarımız devam etmektedir.

Arkadaşlar,

Konuşmamım başında dediğim gibi meslek odanızı birazdan daha ayrıntılı bir şekilde tanıyacaksınız. Ben burada olmaktan çok mutlu oldum. Sizlerle bize sohbet etme fırsatı veren başta Sayın Dekan Hocam’a, ardından fakültemizin değerli akademisyenlerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Tüm bu görüşler ışığında, yeni çalışma dönemimiz de bizlere katkılarınız ile güç vermenizi, omuz vermenizi diliyorum.

“Her şeyin en iyisi, en güzeli birlikte yapılandır.”  diyor; katılım sağlayan herkesi saygı ve dostlukla selamlıyorum…

Etkinliğimizin başarılı geçmesini diliyorum.