ŞUBEMİZDE YENİ DÖNEM BAŞLADI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

22 Kasım 2012

22 Ekim 2012 tarihinde şubemizde başlayan Yönetim Kurulu Üyeliği istifaların ardından yeni yönetim oluşturuldu ve bu konuyla ilgili Şube Yönetim Kurulu Başkanı Bolat Ferhat ARIKAN, 22 Kasım 2012 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

 

Değerli basın mensupları

Öncelikle hepiniz toplantımıza hoş geldiniz.

Bugün sizlerle Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubemizde yaşanan istifaların ardından yeni atanan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızı kamuoyuna tanıtmak ve bu konuda yaşanan gelişmeleri paylaşmak için bir aradayız.

Ekim 2012 tarihinde bazı arkadaşlarımız yönetim kurulu asil ve yedek üyeliklerinden çekilmişlerdir. Ancak istifalar tek taraflıdır.  Bu istifaların ardından bazı basın yayın organlarında eksik bilgilenmeden kaynaklandığını düşündüğümüz haber ve değerlendirmeler yer almıştır.

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI

Öncelikli bir noktaya vurgu yapmak istiyorum?

TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Anayasanın 135. Maddesi doğrultusunda çıkarılan 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği kanununa göre 1954 yılında kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Odamızın gerek genel merkez gerekse şube yönetim kurulu üyeliklerinin seçimi ve oluşumu da yönetmeliklerle belirlenmiş durumdadır.

15 Mart 2002 tarihli ve 24 bin 696 sayılı Resmi Gazete yayınlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Makina Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğimizin 64. Maddesinde  " Nedeni ne olursa olsun, üç (3) ay süre ile toplantılara sürekli olarak katılmayan veya katılamayacağını bildiren veya özürsüz olarak bir yılda olağan toplantıların dörtte birine (1/4?üne) katılmayan Şube Yönetim Kurulu üyesi, çekilmiş sayılır ve yerine sıradaki yedek üye geçer. Şube Yönetim Kurulu üyelerinin yarısından fazlasının birlikte çekilmesi durumunda, yerleri yedeklerle doldurulur ve ilk toplantıda yeniden görev bölümü yapılır. Şube Yönetim Kurulu tam sayısını oluşturacak yeterli sayıda yedek üye kalmaması durumunda, kalan üyelerin önerdiği iki katı aday arasında Oda Yönetim Kurulu?nca atama yapılarak üye sayısı tamamlanır. Şube Yönetim Kurulu üye sayısı, salt çoğunluğun altına düşmesine karşın kalan üyeler bir (1) ay içinde yeterli aday önermezse Oda Yönetim Kurulu?nca doğrudan atama yapılır" denilmektedir. Bu anlamda ana yönetmeliğimiz gereği istifa eden asil ve yedek yönetim kurulu arkadaşlarımızın yerine genel merkezimiz tarafından atama yapılmıştır. Burada siz değerli basın mensuplarının dikkatini bir konuya çekmek istiyorum. TMMOB`a bağlı meslek odaları diğer dernek sendika ve siyasi partilerle aynı yönetmeliklere sahip değildir.  Bu nedenle ana yönetmeliğimiz gereği olağanüstü bir genel kurul yapılması söz konusu değildir. Bu konuda yanlış haber ve yorumlara neden olmamak adına bu konunu altını bir kez daha özenle çizmekte yarar görüyorum.

Makina Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğimizde yer aldığı gibi yönetim kurulu üyeliklerinden çekilen arkadaşlarımızın yerine bildirilen isimlerden atama yapılmıştır. Genel Merkez`e bildirdiğimiz 6 kişi arasından 3 asil 3 yedek üyenin ataması 16 Kasım 2012 tarihinde yapılarak tarafımıza gönderilmiştir. 19 Kasım 2012 pazartesi akşamı yapılan ataması yapılan arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştirilen şube yönetim kurulu toplantısında yeni görev dağılımı yapılmıştır. Yeni görev dağılımına göre Şube Yönetim Kurulu Başkanı Bolat Ferhat Arıkan, Şube Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barbaros Çam, Şube Yönetim Kurulu Sekreterliğine Oktay Ulutaş, Şube Yönetim Kurulu Saymanlığına Ayhan Akder, Şube Yönetim Kurulu Üyeliklerine de Fatih Konyalıoğlu, Ahmet Kurt ve Fatih Dilbaz getirilmiştir. Yedek Üyeliklere de Hatice Sayar Özcan, Murat Erkmen ve Özcan Çetin getirilmiştir.

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinin 6. maddesinde de belirtildiği üzere Odamızın kuruluş amaçları arasında; ülke ve toplum yararları doğrultusunda yurdun doğal kaynaklarının işletilmesini, üretimin arttırılmasını, yurt sanayinin ulusal çıkarlara uygun yönde gelişmesini sağlamak için teknik ve bilimsel çalışmalar yapmak ve bunları üyelerinin ve sanayinin yararına sunmak, makina mühendisliği hizmetleri ile ilgili her türlü araştırma, inceleme, proje ve raporların hazırlanmasını, uygulanmasını ve teknik uygulama sorumluluğunun uzman makina mühendisleri tarafından yapılmasını sağlamak ve bunların teknik kurallara uygunluğunu incelemek, denetlemek ve onaylamak yer almaktadır. Bu amaç ve ilkeler doğrultusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada çalışmalarımız hiç aksamadan kaldığı yerden devam edecektir. Çabamız tüm Denizli halkının daha güvenli, sağlıklı ve çağdaş koşullarda yaşaması adınadır.

Bu anlamda üyelerimiz ve halkımızdan gündeme gelen; spekülatif, zaman zamanda iyi niyet çerçevesini aşan haberlere yada duyumlara itibar edilmemesi dileği ile saygılar sunuyoruz?

Bolat Ferhat Arıkan

MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI

DENİZLİ ŞUBESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI