ŞUBEMİZİN VII. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI.

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Denizli Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

26 Ocak 2008

Şubemizin VII. Olağan Genel Kurulu 26 Ocak 2008 tarihinde Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yapıldı. Üyelerimizin yoğun ilgi gösterdiği Genel Kurul'da Divan Başkanlığına Oy Birliğiyle Behiç AKKAN, Başkan Yardımcılığına Aydın YELKOVAN, Yazmanlıklara ise Gökçen ÇETİN ve Fatih ÖZGÜL getirildiler. 326 üyemizin katıldığı Genel Kurulun açılış konuşmasında Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ATILGAN şunları söyledi.

Şubemizin VII. Olağan Genel Kurulu 26 Ocak 2008 tarihinde Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda yapıldı. Üyelerimizin yoğun ilgi gösterdiği Genel Kurul'da Divan Başkanlığına Oy Birliğiyle Behiç AKKAN, Başkan Yardımcılığına Aydın YELKOVAN, Yazmanlıklara ise Gökçen ÇETİN ve Fatih ÖZGÜL getirildiler. 326 üyemizin katıldığı Genel Kurulun açılış konuşmasında Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet ATILGAN şunları söyledi.

 

"Sayın Divan,
Sayın Oda Başkanlarım,

Aydın, Muğla,Uşak İl Temsilcilikleri, Fethiye, Bodrum, Marmaris, Nazilli, Milas İlçe Temsilcilikleri ve Ortaca, Kuşadası, Didim Mesleki Denetim Bürolarından gelen saygıdeğer meslektaşlarım, çok değerli misafirler ve basınımızın güzide temsilcileri;

Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubemizin 7. Olağan Genel Kurul Toplantısına hoş geldiniz der, şubem ve şahsım adına hepinize en derin sevgilerimi ve saygılarımı sunarım.

Bilindiği gibi TMMOB Makina Mühendisleri Odası bundan 54 yıl önce ve Şubemiz de14 yıl önce kurulmuş; 18 Şube, 50 İl ve 33 İlçe Temsilciliği ve 24 Mesleki Denetim Bürosu ile mesleki faaliyetleri sürdürmektedir. Odamızın; kuruluşunda 902 olan üye sayısı bugün 70.000'lere ulaşmıştır. Şubemizin üye sayısı 2.000 civarındadır.

 

Değerli Meslektaşlarım, Saygıdeğer Misafirler;

Meslek ahlakını her zaman ön plana alan odamız, gücünü örgütlü üyesinden alır, oda çalışmalarında ortak belirlenen ilkeler doğrultusunda kamu çıkarlarını gözetir, meslek ve meslek sorunlarının ülke sorunlarından ayrılmayacağını bilir, ulusal sanayinin gelişmesi için her türlü fedakarlıktan kaçınmadan çalışır. Meslek alanındaki her türlü gelişme ve yeniliği üyelerine de aktararak ve ülke sorunlarının tartışılacağı platformlar yaratarak, sanayimizin ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla; kurslar, seminerler, sempozyumlar, kongreler ve kurultaylar düzenleyerek hizmet ağını temsilciliklere kadar taşıyarak üyeler arası işbirliği ve dayanışmayı sağlamış ve ayrıca yeni aramıza katılan üyelerimize bilgi ve deneyimlerini aktarma ve sorumluluğu bilincini daima ön plana koymuş ve üyeler arası rekabeti arka plana itmiştir. Ayrıca çeşitli kurum ve kuruluşlarla yapılan işbirliği ile ortak sorumluluklar paylaşmış ve paylaşmaya devam edecektir. Özellikle; 2006 yılında Denizli Belediyesi ile yapmış olduğumuz protokol ile Denizli'nin hava kirliliği kontrolünde kazan dairelerinde yakma teknikleri ve kazancı yetiştirme konusunda ve ayrıca soba yakma tekniklerini içeren 35.000 adet bastırılan ve dağıtılan broşürlerle başarılı çalışmalar gerçekleştirilmiştir. Öte yandan diğer Meslek Odaları ve Yapı Denetim Dernekleri ile yapılan koordineli çalışmayla Denizli Valiliği, Belediye Başkanlığı ve Bayındırlık İl Müdürlüğü ile yapılan protokol ile binaların avan projesinden başlayarak yapıların bitişine kadar müşterek bir çalışma ortamı yaratılmıştır. Son olarak Kentgaz ile gerçekleştirilen protokol ile doğalgaz tesisatları gaz açılımlarında büyük bir sorumluluğu üstlenerek Türkiye' de bir ilki de başlatmıştır.

Şubemiz bu dönemde; 1-2-3 Haziran 2006'da Pamukkale Üniversitesi ile birlikte "Doğal Gaz Günleri", 22-25 Kasım 2007'de "3. Bakım Teknolojileri Kongre ve Sergisi"ni büyük bir başarı ile gerçekleştirmiştir. Ayrıca şubemizin sorumluluğunda olan TMMOB Aydın İl Koordinasyon Kurulu'nun 30 Kasım-2 Aralık 2006 tarihleri arasında düzenlemiş olduğu "Jeotermal Enerji ve Aydın'daki Geleceği Sempozyumu" na her türlü katkıda bulunmuş ve oldukça başarılı geçmiştir. 24-26 Mayıs 2006 tarihlerinde Muğla Üniversitesi'nde gerçekleştirilen " 3. Ege Enerji Sempozyumu ve Sergisi" ne Muğla İl Temsilciliğimiz büyük katkıda bulunmuştur.

Değerli Meslektaşlarım, Saygıdeğer Misafirler;

Şubemiz; Denizli Valiliği, Denizli Belediye Başkanlığı, diğer Meslek Odaları ve İlimizde bulunan kurum ve kuruluşlar ile yapmış olduğu işbirliği ile her konuda ortak sorumluluğu paylaşmış ve ayrıca oda merkezi ile koordineli olarak yapmış olduğu çeşitli faaliyet ve etkinliklere katılarak büyük ölçüde katkıda bulunmuştur. Şubemiz ayrıca çeşitli kurslar, seminerler, teknik geziler ve sanayi kuruluşlarına yapmış olduğu ziyaretlerle üyelerimizin mesleki deneyimlerini artırmış ve diğer yandan yapmış olduğu meslek içi eğitim çalışmaları ile bir yandan üyelerimizin uzmanlık alanlarındaki deneyimlerini artırmış ve ayrıca doğalgaz tesisatçı ve kaynakçı ustalarının yetişmesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Meslek Eğitim Merkezi ile Şubemiz işbirliği yapmıştır. Ayrıca İşkur ile yapılan işbirliği ile dozer ve iş makinası ustalarına eğitim vererek sertifikalandırmıştır. Bu arada LPG İstasyonlarında çalışan elemanların ve sorumlu müdürlerin sertifikalandırılmasında yaygın çalışmalar yapmıştır.

Değerli Meslektaşlarım,

Bu dönem üzerinde durduğumuz diğer bir konuda, ölçü aletlerinin kontrollerinde üyelerimizin etkin bir görev almaları hususunda yapmış olduğumuz çalışmalardır. O tarihlerde İlimiz Valisi Sayın Gazi Şimşek' in büyük destekleri sayesinde oldukça önemli bir mesafe katedilmiş ve Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na sunulan Ölçü Aletleri Periyodik Muayene Projesi Bakanlıkça olumlu karşılanmıştır. Proje, yönetmelikler yayınlanmak üzere ön onay almasına karşın, 22 Temmuz Milletvekili Erken Genel Seçimleri sonrasında rafa kaldırılmıştır. Eğer bu konuda başarılı olabilseydik yine Denizli'de bir ilki gerçekleştirip pilot uygulama Denizli'de başlatılacaktı.

Temsilciliklerimizde oda etkinliklerinin nitelikleri artmış, gerek yerel yönetimler ve gerekse diğer demokratik kitle örgütleri ile gerçekleştirilen işbirliği ile daha etkin olarak çalışmalarını sürdürmüşlerdir.

Üniversite, oda ilişkilerinin daha iyi geliştirilmesi yönünde çalışmalarını artırmış; Pamukkale, Aydın Adnan Menderes, Muğla ve Uşak Üniversiteleri ile yapılan işbirliği çalışmaları artırılmıştır. Ayrıca bahsedilen Üniversitelerin öğretim üyeleri ve öğrencileri ile oda ilişkileri artırılarak, her türlü faaliyet içinde yer almalarında gereken özen gösterilmiştir.

Şubemiz hizmet ağını genişletmiş; proje onayları ve üye aidatlarının yanı sıra periyodik kontroller, LPG Sızdırmazlık kontrolleri ve son olarak da doğalgaz açma hizmetlerinde çalışan teknik eleman sayımız artmış ve hizmet verme açısından mevcut binamıza sığamaz duruma gelmiş bulunuyoruz. Bu nedenle odamıza yeni bir hizmet binası aldık. Kişisel olarak içimde bir uhde olan arzu ve isteğimde; tüm ilçe temsilciliklerimizin de kendi malımız olan birer binaya sahip olmalarıdır. İnşallah önümüzdeki yıllarda buda gerçekleşmiş olacaktır.

Değerli Meslektaşlarım,

"ÇAĞDAŞ, DEMOKRATİK, SANAYİLEŞEN BİR TÜRKİYE PLANLI, SAĞLIKLI, GÜVENLİ BİR KENTLEŞME YARATILMASI YOLUNDA, DAHA ETKİN, DAHA GÜÇLÜ, DAHA ÇAĞDAŞ BİR ODA"

Hedefiyle çıktığımız yolda bizlerden her türlü destek ve katkıyı esirgemeyen Aydın, Muğla, Uşak İl ve Fethiye, Marmaris, Bodrum, Nazilli, Milas İlçe Temsilcilikleri Yürütme Kurulu Üyelerine, Ortaca, Kuşadası ve Didim Mesleki Denetim Bürosu Sorumlularına, siz değerli üyelerimize, işin mutfağında büyük özveri ile çalışan Teknik Görevlilerimize, Büro Görevlilerimize en derin sevgi ve saygılarımla teşekkürlerimi sunar, 7. Olağan Genel Kurulumuzun başarılı geçmesini içtenlikle dilerim.