57. Kuruluş Yılımızı Coşkuyla Kutladık

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

26 Aralık 2011

Odamızın 57. Kuruluş yıldönümü, yaklaşık 600 üyemiz ve dostlarımızın katılımı ile coşkuyla kutlandı.

Odamızın 57. Kuruluş Yılını coşkulu bir gece ile kutladık. 24 Aralık günü Diyarbakır Park Restaurant‘ta gerçekleşen geleneksel gecemize, Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu, Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, D.Ü. Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Orhan Çakır, Mimarlar Odası Diyarbakır Şube Başkanı Necati Pirinççioğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Başkanı Tansel Önal, Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Harun Yalçınkaya, Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay‘ın eşi Devrim Atalay, Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz, temsilcilik yürütme kurulu üyelerimiz, şube çalışanlarımız ve yaklaşık 600 üyemiz katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Şube Başkanımız Mesut Çelik, geceye katılanları selamlayarak, herkese hoş geldiniz dedi. Çelik, bölge temsilcilik sürecinden bugüne kadar şubemizin tüm organlarında yer alan ve emek harcayan üyeleriz ile şubemizin kurumsallaşma sürecinde geçmişten bugüne önemli katkıları olan başkanlara tek tek teşekkür etti. Ardından, şu an tutuklu bulunan üye ve yöneticilerimizi hatırlatan Çelik, tutuklu bulunan Nejdet Atalay, Nadir Bingöl, Faysal Sarıyıldız, Mehmet Zırığ, Nedim Işık ve Eyüp Öğünç‘ün isimlerini tek tek andı. Şube Başkanımız Çelik, tutuklu üyelerimizin isimlerini okurken, salonda bulunan üyelerimizden yoğun alkış aldı.

Şube Başkanımız daha sonra mikrofonu, Adıyaman Temsilciliğimiz Teknik Görevlisi Mustafa İlhan‘a bıraktı. Sazıyla sahne alan İlhan, birbirinden güzel Kürtçe, Ermenice ve Türkçe türküler söyledi. Üyelerimizden tam not alan İlhan, zaman zaman türkülerini salondaki üyelerimizle birlikte söyledi.

25. yılını dolduran üyelerimize plaket verildi

Program daha sonra, meslekte 25. Yılını dolduran üyelerimize plaket verilmesi töreni ile devam etti. Mesleğe yıllarını vermiş üyelerimizden Musa Baran geceye katılamadığından yerine plaketini Karayolları Makine İkmal Atölyesi Şefi Serkan Bay, tutuklu bulunan Batman Belediye Başkanı ve üyemiz Nejdet Atalay‘ın eşi Devrim Atalay‘dan aldı. Atalay plaketi verdikten sonra yaptığı kısa konuşmada, eşinin tutuklanışının da 2. Yıldönümü olduğunu belirterek, "Umarım bir dahaki kutlamada kendisi burada olur" dedi.

Daha sonra 25. Yılını geride bırakan Cuma Ballı‘nın plaketini vermek üzere Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu sahneye davet edilirken, Ballı‘nın plaketini kendisi geceye katılmadığından Şube Başkanımız Mesut Çelik aldı. Yine Abdülaziz Atakul‘un plaketini ise, D.Ü. Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Orhan Çakır, Şube Başkanımız Mesut Çelik‘e takdim etti.  

Plaket töreni ardından, Kardeş Türküler Grubu‘nun solist ve müzisyenlerinin oluşturduğu Grup Bajar sahne aldı. Ağırlıklı olarak göçle doğudan batıya göç edenlerin yaşadıkları sosyal sorunları şarkılarla anlatan grup gecede Kürtçe ve Türkçe şarkılarının yanı sıra, Diyarbakır türkülerini de seslendirdi. Grup Bajar‘ın yüksek performansı ile eğlenen üyelerimiz, gece boyunca coşkulu halaylar çekti. Üyelerimiz, gece geç saatlere kadar Bajar türküleri eşliğinde halay çektiler.