BATMAN BELEDİYESİ’NDEN ŞUBEMİZ İLE ANLAMLI DAYANIŞMA ADIMI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

16 Temmuz 2013

Batman Belediyesi, Batman Temsilciliğimiz için yönetim binası inşa edilecek 2 dönümlük araziyi temsilciliğimize devretti. Devir için düzenlenen protokol imza töreninde TMMOB’nin yetkilerini kısıtlayan yeni yasal düzenleme eleştirilirken, böylesi bir dönemde yerel yönetimler ile sivil toplum örgütlerinin dayanışma içerisinde olmasının önemine vurgu yapıldı. 

 

Odamız ile meslek alanımız konusunda yakın işbirliği içerisinde olan Batman Belediyesi, Batman Temsilciliğimiz için yönetim binası inşa edilecek ve Batman Belediyesi Merkez Tilmerç Köyü`nde bulunan yaklaşık 2 dönümlük arsayı temsilciliğimize devretti. Devir için düzenlenen protokol imza törenine Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel,  Belediye Başkan Yardımcısı ve Batman Temsilciliğimiz Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Bülent Tekik, Batman Belediye Başkan Yardımcısı Hayrettin Caymaz, Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Mesut Çelik ve Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Ali Rıza Çirkin katıldı. 
İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, geçtiğimiz hafta mecliste görüşülen Torba Yasa`ya dahil edilen ve TMMOB`nin yetkilerini kısıtlayan yasaya dikkat çektiği konuşmasında, "Özellikle son dönemlerde bir gece operasyonuyla hükümet tarafından TMMOB`nin bir çok yetkisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`na devredilmesi gündemimizde. Bununla bağlantılı olarak biz BDP`li belediyeler hem 2009`daki seçimlerde taahhüt ettiğimiz, hem de kendi belediyeler modelimizde yer aldığı şekliyle sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla birlikte işbirliği ve dayanışma içerisinde olacağımızı bütün zeminlerde ve platformlarda dile getirmiştik" dedi.
Temel bu dayanışma çerçevesinde, 2013 yılı başında aldıkları Belediye Meclis kararı ile belediyeye ait 2 bin metrekarelik bir arsayı Makina Mühendisleri Odası`na yönetim binası yapması koşulu ile devrettiklerini belirtti. 
‘Bu döneme denk gelmesi anlamlıdır`
Bu kararın Batman`a yatırım anlamı taşıdığını dile getiren Temel devamla şunları söyledi: 
"Sivil alanın, sivil toplum örgütlerinin daha da güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Batman Belediyesi, yerel yönetimler, meslek odaları ancak dayanışma içinde olursa bugün hükümetin aldığı, uygulamaya çalıştığı anti demokratik uygulamaları karşısında durabiliriz. Bu döneme denk gelmesi bizim için önemli, anlamlıdır. Hükümet istediği kadar anti demokratik uygulamalarla TMMOB`nin önünü kapatmaya çalışsın, biz de elimizdeki bütün imkanlarla yerel yönetimler olarak TMMOB`nin yanında duracağız, onlarla dayanışma içinde olacağız. TMMOB`nin büyümesi, gelişmesi hepimiz için önemlidir. TMMOB, ilkesel olarak, bu ülkenin vicdanıdır, biz bunu böyle kabul ediyoruz. Bunun da bitirilmemesi gerektiğini düşünüyoruz." 
‘En kısa zamanda sonuçlandıracağız`
Temel`in ardından söz alan Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Mesut Çelik ise, bu girişimi başlatan Batman İl Temsilciliğimize ve bu talebe çok doğru bir zamanda yanıt veren Batman Belediyesi`ne teşekkür ederek konuşmasına başladı. 
TMMOB`nin sadece gücünü yasalardan alan bir kuruluş olmadığını belirterek, "TMMOB gücünü bilimden alır, gücünü teknikten alır. Bilim ve tekniği halkın yararına kullanmayı esas alan meslektaşlarından alır ve bu meslektaşların geldiği örgütleme düzeyi odaların ta kendisidir" dedi. 
MMO Diyarbakır Şubesi`nin 16 ilde çalışmalarını aktif bir şekilde sürdürdüğünü dile getiren Çelik, "Çalışmalarımızda en önemli paydaşlarımız belediyelerdir. Özellikle BDP`li belediyelerin bu yönlü ciddi pozitif desteğini gördüğümüzü ifade etmek isterim" diye belirtti.  TMMOB`nin bilim ve tekniği halkın yararına kullanmayı sürdüreceğini vurgulayan Mesut Çelik, şunları söyledi: 
"Hangi yasal düzenleme gelirse gelsin, elbette ki yasal düzenlemeler odaların işlevselliği açısından çok önemli noktalar ama bizler bugünden sonra da yine mesleğimizi halkın yararına kullanmak için olabilecek her türlü imkanı değerlendireceğiz. Bu konuda bölgemizdeki tüm paydaşlarla ortak hareket edeceğiz. Ben bu vesileyle Batman`daki örgütleme düzeyini güçlendirecek, Batman`daki odaların gelişimi açısından yeni bir mesafe kazandıracak bir çalışmaya imza attığımız bugün emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum . En kısa zamanda bu çalışmayı sonuçlandırmayı hedefliyoruz. Batman Temsilciliğimiz bugünden itibaren bir hazırlık çalışması başlatacak ve en kısa sürede bu kente yeni bir hizmet binası ile hizmet etmeye başlayacağız." 
 Konuşmaların ardından Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ve Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Mesut Çelik arsa devri ile ilgili protokolü imzaladı.