Batman Temsilciliğimiz Batman Belediyesi ile asansör protokolü imzaladı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

23 Şubat 2012

Batman Temsilciliğimiz ve Batman Belediyesi arasında “Asansörlerin Bakım ve İşletme yönünden güvenliğini sağlamak” amacıyla protokol imzalandı. İmza töreninde konuşan Temsilcilik Sekreterimiz S. Kazım Işık, daha güvenli asansörler için vatandaşların sorumlu davranması gerektiğini dile getirdi. 

 

Batman Belediye Başkanlığı makamında 21 Şubat tarihinde düzenlenen protokol imza törenine Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Batman Temsilciliğimiz Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Bülent Tekik, Temsilcilik Sekreterimiz S. Kazım Işık, Temsilcilik Yürütme Kurulu üyelerimiz Süleyman Noyan ve İsmail Acar`ın yanı sıra Batman Belediyesi İmar Müdürü Mehmet Beğde katıldı.
İmza töreni öncesi bir konuşma yapan Şube Sekreterimiz S. Kazım Işık, Asansör Bakım ve İşletme Yönetmeliği`nin 05.11.2011 tarih ve 28106 sayılı Resmi Gazete`de revize edilerek tekrar yayınlandığını belirterek, buna göre yılda bir kez bina yöneticilerinin asansörlerin yıllık kontrollerini Makine Mühendisleri Odası`na yaptırmak zorunda olduklarını ifade etti. Daha güvenli asansörler için vatandaşların sorumlu davranması gerektiğini vurgulayan Işık, şunları dile getirdi:

"Anılan yönetmelik gereği güvenli ve işletme yönünden uygun şekilde çalıştığının tespiti için piyasaya arz edildiği tarih itibariyle ilk yılın sonunda, devamında ise yılda en az 1 kere bina sorumlusu tarafından her asansörün yıllık kontrolünün yapılması gerekmektedir. Asansör bakım ve işletme yönetmeliği gereği 01.01.2012 tarihinden itibaren, yapının bağlı bulunduğu belediye ve belediye hudutları dışındaki yapılar için valilik veya ilgili kanunlar çerçevesinde yapı ruhsatı vermekle yetkilendirilen kurum ve kuruluşlar, asansörlere yönelik yıllık kontrolleri TS EN ISO/IEC 17020 standardına göre asansör konusunda akredite olmuş Atipi muayene kuruluşları tarafından yapılmasını sağlamak ve yaptırıldığını denetlemekle sorumludur." 

Daha sonra söz alan Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Makine Mühendisleri Odası`nın A Tipi bir muayene kuruluşu olduğunu dile getirerek, bundan sonra hem odaya, hem belediyeye, hem de bina yöneticilerine büyük sorumluklar düştüğüne işaret etti. Temel, konuyla ilgili gerekli bilgilendirme ve uyarıların yıl boyunca yapılacağını ifade etti. Temel ayrıca, daha güvenli bir asansör taşımacılığı için bina yöneticilerinin asansörlerini kontrol ettirmeleri konusunda yasal olarak da sorumlu olduklarının altını çizdi. 

Konuşmaların ardından Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel ve Batman Temsilciliğimiz Sekreteri S. Kazım Işık asansör protokolünü imzalayarak Batmanlılara hayırlı olmasını dilediler.