HALEPÇE KATLİAMINDA YAŞAMINI YİTİRENLER ANILDI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

18 Mart 2024

Bileşeni olduğumuz Amed Emek ve Demokrasi Platformu, Halepçe katliamının yıldönümünde Koşuyolu Parkı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Açıklamada; "Helebçe na ye ji bîrkirin /Halepçe unutulmayacak" yazılı pankart açılarak, bugünün insanlığın en büyük utançlarından birinin yıl dönümü olduğu, Halepçe'nin yaralarının hala iyileşmediği vurgulanarak "Uluslararası anlaşmalara göre bu katliamın soykırım olduğu vurgulandı. Soykırımın sorumluluğunun sadece Saddam Hüseyin'de olmadığı, Öncelikle bölge devletleri, Avrupa Birliği, Rusya, Amerika ve tüm uluslararası güçler katliamın sorumlusu olduğu, Kürt sorunu bugün Irak'ta, İran'da, Suriye'de ve Türkiye'de devam ettiği, Çözüm, eşitlik ve adalet açısından, demokratik ve insani araçlarla barışçıl bir şekilde çözülmesi gerektiği, artık iyi bilinmelidir ki bir Kürt sorunu barışçıl bir yolla çözülmeden Ortadoğu'ya barış ve güvenliğin gelmeyeceği dile getirildi.