Kobanê inşası için çağrı

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

06 Nisan 2015

Aralarında TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Bileşenlerinin de bulunduğu STK’lardan Kobanê’nin inşası için yapılacak konferans için çağrı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, konferansın insanlık koridorunun açılmasına vesile olmasının dilediklerini söyledi.

Amed`de Kobanê`nin yeniden inşası için 2-3 Mayıs tarihlerinde yapılacak konferans için çağrıda bulunan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, konferansın insanlık koridorunun açılmasına vesile olmasının dilediklerini söyledi.

Kobanê`nin yeniden inşası için 2-3 Mayıs tarihlerinde ‘Kobanê için sen de bir tuğla koy` sloganıyla Amed`de düzenlenecek olan konferans için düzenleyicilerden katılım çağrısı yapıldı. Amed Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu‘nda yapılan çağrıya, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı`nın yanı sıra  Ticaret ve Sanayi Odası, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, Baro, Tabipler Odası, Rojava Derneği, İHD, KJA ve DTK yöneticileri katıldı. Burada düzenleyiciler adına açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi  Eşbaşkanı Fırat Anlı, konferansın Kobanê`nin yeniden  inşasında önemli bir rol üstleneceğini ifade etti.

Kobanê`nin hala 3 tarafının DAİŞ tarafından çevrili olduğuna dikkat çeken Anlı, Kürt halkının büyük bir mücadele yürüterek toprağını, halkını ve insanlığın evrensel değerlerini savunma yolunda bedeller ödediğini söyledi.

‘Kobanê için sen de bir tuğla koy` sloganıyla Kobanê`nin yeniden inşası için bir konferans düzenleneceğini belirten Anlı, "Dünya halklarının umut ışığı olan ve sembolleşen Kobanê`ye karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek amacıyla ‘Kobanê için sen de bir tuğla koy` sloganıyla 2-3 Mayıs tarihleri arasında bir konferans düzenlenecektir. Kobanê Kantonu`nun talebi üzerine bu konferans, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu, Baro, Tabipler Odası, Rojava Derneği, İHD, KJA ve DTK tarafından düzenlenecektir" dedi.

Konferansa ilişkin çalışmaların bugün itibariyle başladığının altını çizen Anlı, "Kürdistan`ın dört parçası ve Türkiye`den 300`e yakın kurum, kişi ve şahsiyetin davet edileceği konferansın hazırlıklarını yürütmek üzere Büyükşehir Belediye`nde daimi ofis oluşturulmuştur. Bu ofis bugün itibariyle konferansın sekreteryasını yürütmek amacıyla çalışmalara başlamıştır. Konferansın hazırlıklarını yürütecek ofis, çalışmalarını duyurmak ve kamuoyu oluşturmak amacıyla bölgesel, ulusal, uluslararası alanda çalışmalara başlamıştır" şeklinde konuştu.

İNSANLIK KORİDORU TALEBİ

"Kobanê Kantonu`nda altyapı ve üstyapıya ilişkin teknik raporların paylaşılacağı, neler yapılacağı ve nasıl organize olunacağına dair tartışmalar yapılıp, nihai kararların alınacağı konferans, Kobanê`nin yeniden inşasında önemli rol üstlenecektir" diyen Anlı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kobanê`nin kendi başına ayağa kalkması mümkün olmadığından hareketle düzenlenen, ulusal ve uluslararası dayanışma ve inşa ağı örmeyi hedefleyen konferansa, tüm parçalardan, Türkiye`den ve uluslararası kuruluşlardan şahsiyetlerin katılımını bekliyor, Kobanê`nin yeniden inşasında rol almaya çağırıyoruz. Üç tarafı DAİŞ`le çevrili Kobanê`ye bir insanlık koridoru açılması için konferansın vesile olmasını diliyor, istiyor ve arzuluyoruz."