ÖĞRENCİ KOMİSYONU ÜYELERİ ODAMIZI ZİYARET ETTİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

28 Kasım 2011

Odamız Öğrenci Komisyonu üyeleri şubemizi ziyaret etti. Ziyarette, seçimle belirlenen yeni komisyonun çalışmalarında kapsayıcı olmasını isteyen Şube Sekreterimiz Bülent Özdel, odanın komisyonu ihtiyaç duyduğu her alanda destekleyeceğini ifade etti.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Makine Mühendisliği Bölümü‘nde okuyan öğrencilerden oluşan Öğrenci Komisyonumuzun seçimle belirlenen yeni yönetimi, odamızı ziyaret etti. 22 Kasım‘da gerçekleşen ziyarette komisyon üyelerini Şube Sekreterimiz Bülent Özdel karşılarken, Öğrenci Komisyonu Başkanı Orhan Özdoğan ile Öğrenci Komisyonu üyeleri İlyas Çelik, Yekta Kemal Akbulut ve Hasan Akbaş da ziyarette hazır bulundu.

Yeni komisyon üyelerini kutlayan Şube Sekreterimiz Bülent Özdel, ziyaretleri için teşekkür etti. Üniversiteleri daima önemsediklerini ve mevcut oda yöneticilerinin de geçmişte öğrenci komisyonlarında yer aldıklarını ifade eden Özdel, oda hakkında bilgi verdikten sonra önerilerde bulundu. Komisyonun çalışmalarında kapsayıcı olması gerektiğini vurgulayan Özdel, komisyona her türlü desteği sunacaklarını ifade etti. Özellikle şubemize bağlı illerde bulunan öğrenciler ile iletişimi güçlendirecek bir öğrenci bülteninin çıkarılması gerektiğini ifade eden Özdel, öğrencilerin mesleki ve sosyal açıdan kendilerini geliştirebilecekleri çeşitli etkinlik ve organizasyonlarda da destekçi olacaklarını kaydetti.

Daha sonra söz alarak uzun ve kısa vadede gerçekleştirmek istedikleri çalışmalara dair bilgi veren Öğrenci Komisyonu Başkanı Orhan Özdoğan, "İlk etapta dergi çıkarılması üzerinde durduk. Odadan bu konuda maddi ve manevi destek almak istiyoruz" dedi.  Özdoğan, makine mühendisliği bölümünde okuyan öğrenciler için İngilizce ve autocat eğitimleri organize etmek istediklerini ve bu konuda da odamızdan destek beklediklerini söyleyerek, "ayaklı kütüphane" olarak adlandırdıkları ve öğrenci komisyonu üyelerini okumaya teşvik etmek bu konuda desteklemek amacıyla bir kütüphane oluşturmak istediklerini söyledi. Bunların dışında bir tanışma kokteyli, yine mühendislik ahlakı konulu bir seminer ve çeşitli içeriklerde panel/konferans gerçekleştirme kararı aldıklarını dile getiren Özdoğan,  "Diğer kentlerdeki arkadaşlar arasında bir köprü rolü oynamak istiyoruz, oradaki arkadaşlara ulaşmak istiyoruz, bunun için de imkanların oluşturulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Sanatsal faaliyetler konusunda da öncülük etmek istediklerini dile getiren Özdoğan,  "Çalışmalarımızı hem sosyal, hem kültürel, hem de siyasal anlamda tüm alanlara yaymak istiyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. 

Komisyon kararlarının tümünün gerçekleştirilebilir olduğunu ve bu konuda destek sunacaklarını ifade eden Şube Sekreterimiz Bülent Özdel, "Hedeflerinizi zamana yayarsanız daha olumlu sonuçlar alırsınız.  Amacımız sizin aktif olmanız ve kararlarınızı kendinizin uygulamasıdır. Gidebildiğiniz kadar gidin, gidemediğiniz yerde arkanızda oda var" dedi.