Şanlıurfa Temsilciliğimiz geleneksel gece düzenledi

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

28 Kasım 2011

Çok sayıda üyemiz, Şanlıurfa Temsilciliğimizin geleneksel gecesinde bir araya geldi. Gecede konuşma yapan Şube Başkanımız Mesut Çelik, “Her kurum ve kuruluşta yer alan biz mühendislerin, toplumun sosyal, siyasal ve kültürel inşasına dair de hem müdahil olma, hem de çözüm üretme sorumluluğumuz bulunmaktadır” dedi. 

Odamızın her yıl şube ve temsilciliklerindeki üyeleri ile buluşmak amacıyla geleneksel olarak düzenlediği gecelerin ilki Şanlıurfa‘da gerçekleşti. Hilton Otel‘de 26 Kasım tarihinde düzenlenen geceye Şube Başkanımız Mesut Çelik, Şube Başkan Vekilimiz Ahmet Çet, Şube Sekreterimiz Bülent Özdel, Şube Saymanımız Abdullah Tekin, Şube Yönetim Kurulu Yedek Üyemiz Mehmet Ali Kahraman, Şube Yönetim Kurulu Yedek Üyemiz Ali Rıza Çirkin, Şanlıurfa Temsilciliğimiz Yürütme Kurulu Başkanı Ferzent Gökyuman, Temsilcilik Yürütme Kurulu Sekreteri Celal Atilla Meral, Temsilcilik Yürütme Kurulu Saymanı Mehmet Kaya, Temsilcilik Yürütme Kurulu Üyesi Vildan Gönüllü Çelik, Temsilcilik Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Yazar, odamız merkez çalışanları, Şanlıurfa Temsilciliğimiz öğrenci komisyonu üyeleri ile çok sayıda üye katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Temsilciliğimiz Yürütme Kurulu Üyesi Vildan Gönüllü Çelik, herkese hoş geldiniz diyerek gecenin açılış konuşmasını yaptı. Daha sonra konuşan Temsilcilik Yürütme Kurulu Başkanımız Ferzent Gökyuman, üyeler ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Van‘da yaşanan deprem dolayısıyla geceyi bir eğlence şeklinde organize etmediklerini ifade etti. Üyeler ve oda çalışanlarını selamlayan Gökyuman, Şube Başkanımız Mesut Çelik‘i konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti.

Konuşmasına Van‘da yaşanan depreme dikkat çekerek başlayan Mesut Çelik, "Gerek insani duyarlılık, gerek mesleki sorumluluk, gerekse bir sivil toplum örgütü olmanın yarattığı gereklilikler sebebiyle 23 Ekim ve 9 Kasım‘da ard arda yaşanan depremden bu yana, kapılarımızı kapatıp sadece kendi hayatlarımızla meşgul olmamız imkansız hale gelmiştir" dedi. Van‘da yaşamını yitiren vatandaşların yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Çelik, 2 yıllık çalışma dönemine dair bilgiler verdi.

2 yıllık süre içerisinde "üye orijinli" çalışmayı ve "üyeye hizmeti" esas aldıklarını kaydeden Çelik, yerinde yönetimi geliştirebilmek için de temsilciliklerin yetkilerini azami ölçüde artırdıklarını ifade etti. Bu düzenlemenin geçmişte kronik hale gelen ve çalışmaları ağırlaştıran bürokratik işleyişi sona erdirdiğini açıklayan Mesut Çelik, geride bırakmak üzere olduğumuz 2 yıllık çalışma döneminde Muş, Bingöl, Siirt, Ağrı ve Tunceli‘de temsilcilik açıldığı bilgisini verdi.

Temsilciliklerde üyelere daha fazla zaman ayırabilmek amacıyla LPG kontrol birimlerini temsilcilik binalarından ayırdıklarını söyleyen Çelik, Şanlıurfa, Malatya, Van, Mardin ve Batman‘da LPG kontrol birimlerinin ayrı binalarda olduğunu dile getirdi.

Bu süre içerisinde gerek üye, gerek oda çalışanları, gerekse vatandaşlara yönelik geniş bir yelpazede eğitimler gerçekleştirildiğini belirten Çelik, çalışmaların hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için 17 makine mühendisinin çalışmalara dahil edildiği bilgisini verdi. Yine periyodik kontrollerin 14 ile yayılarak güçlendirildiğini ifade eden Şube Başkanımız Mesut Çelik, odamızın bu çalışmalarda Türkiye geneli ile eşit standarda ulaştığını vurguladı.

Yönetim kurulu olarak öğrenci üye çalışmalarına önemli bir ağırlık verdiklerini ve öğrenci üyeleri her alanda desteklediklerini söyleyen Çelik, oda bünyesinde kadın çalışmaları ile ilgili olarak aynı düzeyi yakalayamadıklarını belirtti. Çelik, "Yönetim Kurulumuz adına bu konuda kadın üyelerimize özeleştirimizi sunarken, önümüzdeki dönemde kadın üyelerimizin oda yönetimine aday olmalarını öneriyoruz" diye konuştu.

MMO‘nun bir sivil toplum örgütü olarak sorumluluklarına dikkat çeken Mesut Çelik, devamla şunları söyledi:

 "Her kurum ve kuruluşta yer alan biz mühendislerin, toplumun sosyal, siyasal ve kültürel inşasına dair de hem müdahil olma, hem de çözüm üretme sorumluluğumuz bulunmaktadır. Yaşadığı toplumun sorunlarına kendisini kapatan ve salt mesleki alanla sınırlı kalan bir sivil toplum örgütünün, kendi meslek alanına dair de çözümler geliştirme zemininden uzaklaşacağı aşikardır. Bundan hareketle yönetim kurulumuz, geride bıraktığımız 2 yıllık dönemde hangi başlık altında olursa olsun toplumu ilgilendiren her konuda söz söyleme çabası içerisinde olmuş, zaman zaman toplumsal sorunların çözümü için TMMOB örgütlülüğü içerisinde öncü bir rol üstlenmiştir."