Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi! Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi`ne Davet!

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

01 Ekim 2016

Sayın Üyemiz,

Birliğimiz Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu, 1 Ağustos 2015 tarihli toplantısı kararları uyarınca, AKP iktidarının 7 Haziran seçimleri sonrasında ülkemizi sürüklediği kanlı ortam üzerine, emek ve meslek örgütleri nezdinde girişimlerde bulunmuş ve sonuçta Ankara‘da ortak merkezi bir miting yapılmasına karar verilmiştir.

Miting DİSK, KESK, TMMOB ve TTB‘nin çağrısı ile 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara Sıhhiye Meydanında ve Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi! Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi olarak gerçekleştirilecektir.

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB‘nin çağrısına birçok emek, meslek örgütü ile siyasi parti ve hareket de destek vereceklerini ve kitlesel katılım sağlayacağını bildirmiştir.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Birliğe bağlı Odaların mitinge aktif katılımları için "TMMOB Örgütlülüğüne" başlıklı bir mesaj da yayımlamıştır. Şimdi görev bizdedir.

10 Ekim‘de Ankara‘da, Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi! Emek, Barış ve Demokrasi Mitinginde AKP iktidarının;

Ülkemizi kan gölüne çevirmesine,

Ülkemizde ve Ortadoğu‘da yaptığı savaş kışkırtıcılığına,

Ülkemizi diktatörlük ve iç savaş yöntemleriyle yönetmesine,

Ülkemizi emek sömürüsü ve rant cenneti yapmasına,

Laiklik ve kadın düşmanlığına,

7 Haziran genel seçim sonuçlarını boşa çıkarması, kendi iktidarıyla birlikte giderek daha fazla aşınan parlamenter temsili demokrasiyi geçersiz kılarak iktidarını zorla korumak için yaptığı seçim ve hükümet-iktidar gaspına,

TMMOB ve bağlı Odalarını etkisizleştirme, kamusal hizmet, kamusal denetim, kamusal-toplumsal yarar fonksiyonlarından arındırma ve rant yağmasının önünde oluşturduğumuz engelleri yıkmaya yönelik girişimlerine

karşı, meslek-meslektaş-ülke-kamu-halk yararı bütünlüğünde, yaşamın tüm alanlarını kapsayan tepkileri ve istemlerini birlik ruhuyla hep birlikte haykıralım.

Bireysel, örgütsel, toplumsal sorumluluğumuzu yerine getirerek, Odamız ve TMMOB‘nin mitinge en kitlesel katılımını sağlamak, Üye ve Oda olarak görevimizdir. AKP iktidarının keyfi uygulamalarına, savaşa, ölümlere, iç savaşa, gericiliğe, sömürüye, laiklik ve kadın düşmanlığına son demek; kamusal hizmet-kamusal denetim fonksiyonumuzu güçlü bir şekilde haykırmak için bu mitingde örgütlü ve kitlesel bir şekilde yerimizi almamız gerektiğini düşünüyoruz. Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu olarak, üyelerimizle birlikte sorumluluğumuzu TMMOB çatısı altında üstlenmeyi görev biliyor ve mitinge aktif katılımınızı diliyoruz.

 

Haydi hep birlikte, 10 Ekim‘de Savaşa İnat Barış Hemen Şimdi! Emek, Barış ve Demokrasi Mitingine. Geleceğimiz için, halkımız için, ülkemiz için...

 

Ali Ekber Çakar

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Başkanı