ŞUBE YÖNETİM KURULUMUZ ÖĞRENCİ ÜYELERİMİZLE TOPLANTI YAPTI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Mart 2012

Dicle Üniversitesi (D.Ü) Makine Mühendisliği Bölümü’nde okuyan öğrenci üyelerimiz ile bir toplantı gerçekleştiren Şube Başkanımız Mesut Çelik, alt yapı eksikliği nedeniyle üniversitelerden mezun olan makine mühendislerinin, meslek yaşamında toplum güvenliğini yakından ilgilendiren alanlarda çalıştıklarına dikkat çekti. “Mesleki açıdan yetersiz meslektaşlarımızın bu alanlara girmelerine izin vermiyoruz” diyen Çelik, öğrencilik aşamasında bu eksiği gidermek için odanın her türlü desteğe açık olduğunu belirtti.

Şube Yönetim Kurulumuz, Dicle Üniversitesi (D.Ü.) Öğrenci Komisyonu ile toplantı gerçekleştirdi. Şubemiz toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Şube Yönetim Kurulu Başkanımız Mesut Çelik, Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz Ali Rıza Çirkin ve İlyas Çoban`ın yanı sıra, 60 öğrenci üyemiz katıldı. 1 Mart tarihinde gerçekleştirilen toplantıda ilk sözü alan Öğrenci Komisyonu Temsilcisi Orhan Özdoğan, komisyonun şimdiye kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bu tür toplantıların demokrasi kültürünü geliştirdiğini ifade eden Özdoğan, arkadaşlarının komisyon ve odadan beklentilerini almak istediklerini belirtti. Komisyonun mesleki çalışmaların yanı sıra toplumsal sorunlar konusunda da duyarlı olduğunu dile getiren Özdoğan`ın ardından söz alan Öğrenci Komisyonu Üyesi İlyas Çelik, öğrencilerin komisyondan beklentilerini belirlemek amacıyla üniversitede yaptıkları anketin sonuçlarına dair bilgiler verdi. Çelik, anketten çıkan sonuca göre, öğrencilerin ağırlıklı olarak mesleki kurs ve sosyal etkinlik taleplerinde bulunduklarını aktardı. 

Ardından Şube Başkanımız Mesut Çelik, Şube Yönetim Kurulu üyelerimiz Ali Rıza Çirkin ve İlyas Çoban, öğrenci üyelerimizin sorularını yanıtlamak üzere divanda yerlerini aldılar. Oda çalışmaları ve öğrenci üye-oda ilişkileri konusunda bilgi veren Şube Başkanımız Mesut Çelik, yeni dönem faaliyetlerine ilişkin planlamayı aktardı. Makine mühendisliği bölümü öğrencilerinin aldıkları eğitimin yeterliliğini önemsediklerini kaydeden Çelik, "Okulu bitirince makine mühendisi ünvanı alacaksınız, yapacağınız iş toplumun güvenliği ile yakından alakalı. Biz bu sebeple, meslekte uzmanlaşmamış meslektaşlarımızın, hassasiyet gerektiren işlere girmesine izin vermiyoruz" dedi.

Her geçen gün bir yenisi açılan kamu ve özel üniversitelerin, yetersiz altyapı nedeniyle, nitelikli bir eğitim seviyesine sahip olmadıklarını, bunun da mesleğe olumsuz etkileri olduğuna dikkat çeken Çelik, odanın mesleki açıdan yaşanan bu eksikleri tamamlamak amacıyla öğrencilere her türlü desteği sunmaya hazır olduğunu ifade etti. Odanın bir meslek kuruluşu olduğu üzerinde duran Mesut Çelik, öğrenci üyelerimizin uygulama konusundaki eksiklerini tamamlamak amacıyla, 4. Sınıf öğrencilerine uygulamalı mekanik tesisat eğitimi vereceğini de aktardı.