ŞUBE YÖNETİM KURULUMUZDAN DİCLE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜNE ZİYARET

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

04 Nisan 2019

Kurum ziyaretlerimiz kapsamında şube yönetim kurulumuz Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç Dr. Vedat Oruç ve Bölümdeki akademisyen üyelerimizi ziyarette bulundu.

3 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşen ziyarette, mühendislik eğitiminin sorunları, yeni mezun ve son sınıf öğrenci üyelerin iş bulabilmesi için yapılacak çalışmalar, Oda Üniversite işbirliği ile yapılabilecek ortak çalışmalar, atölye çalışmaları ( Mekanik Tesisat, Doğalgaz, Asansör Atölyeleri ), staj, teknik gezi, odanın düzenleyebileceği kurslar ( Autocad,solid,Ansys, catia, word ve excel ) vb. gibi konular ele alındı.

Verimli geçen ziyarette bölüm akademisyenlerimiz şu önerilerde bulundular;

Meslek ve meslektaş problemlerinin detaylı olarak incelenip, İş bulamayan Makina Mühendisi Üyelere iş bulma konusunda fikirlerin geliştirilerek acil çözüm ve önerilerinin üretilmesi, aksi takdirde çok kısa bir zaman diliminde birçok fakültenin makina mühendisliği bölümlerini tercih edecek öğrenci bulunamayacağı gerçeği düşünülerek gerek bölüm başkanlığı gerekse de MMO’nun  acil çözümler üretmesi.

Mühendislik tercih barajının 300.000 nin altına çekilmesi, eğitim sorunlarının raporlanması, bütün akademisyenlerle anketler yapılması ve TMMOB’un eğitim sempozyum raporlarının daha ulaşılabilir hale getirilmesi ve daha çok paylaşılması.

Odamızın yapacağı seminerlerde, Mühendisin görevinin ne olduğu? Mühendis in nasıl düşünmesi gerektiği? merak eden, araştıran, sorgulayıcı Mühendis nasıl olunur? Üyelere anlatılmalı, kentteki diğer paydaşları dâhil ederek mühendis çalıştıran işletmelerin mühendise bakış açısının değiştirilebilmesi için işverenler ile sık sık bir araya gelerek anlatılması, sanayicinin mühendisi tanıması için etkinlikler organize edilmesi.

Geçmişte yapılan atölye çalışmalarının ( Mekanik Tesisat, Doğalgaz ve Asansör ) tekrar yapılması, MMO işbirliğiyle, Makina Mühendisliği Bölümünün belirleyeceği her yıl en az 5 öğrencinin Kurumsal şirketlerde staj yapmalarına yardımcı olunması, Alanında kendini yetiştirmiş ve öğrencilerin ilgisini çekebilecek uzmanların yılda bir defada olsa Oda da seminer vermesi, İklimlendirme alanında iyi mühendis yetiştirebilmek için yılda birkaç öğrencinin uzun süreli gönüllü staj yapabileceği işletmeler ile görüşülmesi.

Katılım az olsa da Odanın dönem dönem Autocad, Solid,Ansys, Catia, Word ve Excel kurslarının açılması ve  Mühendislik etiği veya meslek etiği konularının eğitim döneminden başlanarak bir program dâhilinde verilmesi gerekliliği doğrultusunda bu konuda MMO nun bir eğitim planlaması önerilerinde bulunuldu.