ŞUBEMİZ DOĞALGAZ KOMİSYONU OLUŞTURULDU

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

23 Ocak 2012

Yönetim Kurulumuz, doğalgaz alanında çalışan üyelerimiz ile bir toplantıda bir araya geldi. Sektörde yaşanan sorunlar ve çözüm yollarının ele alındığı toplantıda, yeni dönemde görev alacak Doğalgaz Komisyonu üyeleri belirlendi.

Şubemiz 9. Olağan Genel Kurulu ve seçimlerinin ardından, komisyonlar oluşturulmaya başlandı. Bu kapsamda, Şube Başkanımız Mesut Çelik ve Şubemiz Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Nedim Kılıç, doğalgaz sektöründe çalışan üyelerimiz ile bir araya geldi. Doğalgaz alanında çalışan yaklaşık 20 üyemizin katıldığı toplantıda, sektörde yaşanan sorunlar tartışıldı. 
Toplantıda söz alan Şube Başkanımız Mesut Çelik, seçimlerin ardından tüm mesleki alanlara dair çalışmalara yeniden start verildiğini ifade ederek, "Doğalgaz bizim uzmanlık komisyonlarımızdan biridir. Özellikle kentimizde ve bize bağlı temsilciliklerin bulunduğu illere doğalgazın yeni gelmesi ile beraber, bu komisyona daha fazla ihtiyaç duyulmuştur" dedi. Diyarbakır`ın doğalgaz kullanımındaki önceliğinden kaynaklı olarak, şube doğalgaz komisyonunun merkezi bir özellik taşıdığını dile getiren Çelik, şunları söyledi:

"Bu komisyon, özellikle meslektaşlarımızın ve kamu kurumlarının talepleri doğrultusunda çalışmaları organize edecek. Komisyon, meslektaşlarımızın çalışma ihtiyaçları konusunda tarafları tespit ederek buna göre düzenlemeler yapacak.  Bunun dışında doğalgaz kullanıcıları olan vatandaşların gerek dönüşüm gerekse kullanım esnasında alması gereken tedbirleri standart bir çalışmaya dönüştürecek, bu konuda ortak bir dil oluşturacak. Bir de yaklaşık 3 yıldır gaz dağıtım firması yasalardan aldığı yetki ile tüm kuralları koyuyor ama görünen odur ki, sadece doğalgaz tesisatı ile ilgili bir düzenleme var. Bu iyi gidiyor ancak daire içi tesisatlara dönük bir standardın olmadığı görülüyor, bu da doğalgaz tüketim oranının artmasına yol açıyor. Bunu düzenlemek ve bu konuda bilgilendirme yapmak da meslektaşlarımızın ve bizim görevimizdir." 
Çelik`in ardından söz alan üyelerimiz, doğalgaz sektöründe yaşadıkları sorunları dile getirdiler. Toplantıda daha sonra, Şubemiz yeni dönem doğalgaz komisyonu üyeleri belirlendi. Yeni önerilerle önümüzdeki günlerde genişletilecek Doğalgaz Komisyonu için toplantıda belirlenen üyelerimizin isimleri şöyle: 

Nedim Kılıç – (Komisyon Başkanı)
Hamdullah Önen
Nurettin Eğilmez
Lokman Kızılkaya
Abdullah Ayata
Mehmet Şirin Esen
Melike Özbuzici
Nermin Üstüntaş
Hacı Mehmet Vuran