ŞUBEMİZ İLE DİCLE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ İŞBİRLİĞİYLE ÖĞRENCİ TANIŞMA BULUŞMASI GERÇEKLEŞTİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

27 Ekim 2016

Şubemiz ile Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi işbirliğiyle Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde öğrencilerle tanışma etkinliği düzenlendi.

Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe,  Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyüp Tanrıverdi,  Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Toprak, Rektör Danışmanı Doç. Dr.  Cenap Ekinci, Mühendislik Fakülesi Dekan Yard. Yrd.Doç Dr. Orhan Arpa, Makina Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Vedat Oruç, Bölüm  Akademisyenleri,  Şube Başkanımız Sait Bahçe, Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Şube Müdürümüz Sıddık Akman, Şube çalışanlarımız ve Makina mühendisliği Bölümü öğrencileri katıldı.

Buluşmada sırasıyla yapılan açış konuşmalarında;

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Toprak, Bu tür etkinlikler aracılığıyla öğrencilerle bir arada olmaktan büyük keyif aldıklarını dile getirerek, Rektör Prof. Dr. Talip Gül`ün belirlediği vizyon çerçevesinde her hafta bir etkinlik yapacaklarını söyledi.

Dicle üniversitesi Rektör Prof. Dr. Talip Gül, Üniversitelerin, ülkelerin yüksek kurumları olduğunu, ülkelerin gelişmelerinde üniversitelerin rollerinin büyük olduğunu belirtti. Dicle Üniversitesinin, Türkiye`nin en köklü ve en eski üniversitelerinden biri olduğuna dikkat çeken Rektör Gül, "bizim en büyük hedefimiz, üniversitemizi en gelişmiş üniversite düzeyine getirmek. Yani Hacettepe ile Cerrahpaşa ile yarışır düzeye getirmektir" dedi.

Üniversitelerin en önemli görevinin eğitim olduğunu vurgulayan Gül, öğrencilerin görevinin ise çalışmak olduğunu kaydetti. Öğrencilerin, Türkiye`nin en iyileri olma azmi ile çalışmaları gerektiğinin altını çizen gül, "mesleğinizin, alanınızın en iyisi olmak için çok çalışmalısınız" diye konuştu.

Her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ve projelere açık olduklarını anlatan Gül, büyük projelere imza atmadan, üniversitelerin sesini duyuramayacağını ifade etti.

Yeni yönetim olarak, halkın desteğini alarak üniversiteyi yönetmeyi düşündüklerini vurgulayan Gül, Dicle Üniversitesini hak ettiği yere getirme azminde olduklarını anlattı.

 

Şube Başkanımız Sait Bahçe yaptığı konuşmada;

Oda- Üniveriste işbirliğinin geliştirilmesi için bu tarz etkinliklerin sık sık yapılması gerektiğini ifade ederek, TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Anayasanın 135. Maddesi doğrultusunda çıkarılan 6235 sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) kanununa göre 1954 yılında kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olduğunu ifade etti.

Bahçe, Odamızın kuruluş amaçları arasında; ülke ve toplum yararları doğrultusunda yurdun doğal kaynaklarının işletilmesini, üretimin arttırılmasını, yurt sanayinin ulusal çıkarlara uygun yönde gelişmesini sağlamak için teknik ve bilimsel çalışmalar yapmak ve bunları üyelerinin ve sanayinin yararına sunmak, makina mühendisliği hizmetleri ile ilgili her türlü araştırma, inceleme, proje ve raporların hazırlanmasını, uygulanmasını ve teknik uygulama sorumluluğunun uzman makina mühendisleri tarafından yapılmasını sağlamak ve bunların teknik kurallara uygunluğunu incelemek, denetlemek ve onaylamak olduğunu dile getirdi.

Oda çalışma ilkelerini anlatan şube başkanımız, Üniversite-Oda ve Sanayi birlikteliğinin sağlanması gerektiğini, Örgütlenmek için Öğrenci Üyeliğin önemini, geleceğin Oda yöneticilerin bu sıralardan çıkacağını dile getirerek, meslektaş adaylarının sorunlarına çözüm üretmek için Oda olarak her türlü çabayı sarf edeceklerini söyledi.

Buluşmada Şube Müdürümüz Sıddık Akman ise, Şubemizin tanıtımını, öğrenci üye kayıtları ve örenci üyelere yönelik yapılan etkinlikleri içeren bir sunum yaptı.

Konuşmaların ardından Şubemiz tarafından Makina Mühendisliği Bölümü 1. Sınıf öğrencilerine (T) cetveli hediye edildi.

Program, Makina Mühendisliği Bölümünde verilen kokteyl ile verimli bir şekilde sona erdi.