ŞUBEMİZ KAYAPINAR BELEDİYESİ`Nİ ASANSÖR KONTROLLERİ HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Eylül 2012

Şube Başkan Vekili Gurbet Örçen, şubemizin Kayapınar Belediyesi ile imzaladıağı asansör protokolü ardından konuyla ilgili gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunmak üzere Kayapınar Belediyesi’ni ziyaret etti. Şimdiye kadar yapılan başvuru sayıları ve kontrollerde elde edilen sonuçları değerlendiren Örçen, başvuru sayısının yetersizliğine dikkat çekti. 

 

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi ile şubemizin 28 Mart 2012 tarihinde imzaladığı asansör protokolü ardından asansör periyodik kontrollerinin gidişatına ilişkin Kayapınar Belediyesi`nde bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, Şube Başkan Vekili Gurbet Örçen, Kayapınar Belediyesi Başkan vekilleri ve Şube Asansör Komisyonu Üyesi Teknik Görevli Burhan Damar katıldı. Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ`ın makamında 6 Eylül günü gerçekleşen toplantıda ilk sözü alan Gurbet Örçen, Kayapınar Belediyesi ile odamızın imzaladığı protocol ardından şubemiz teknik görevlilerince yapılan asansör periyodik kontrollerine ilişkin bilgilendirmede bulundu. Çalışmalara dair yapılan çeşitli raporlama ve dökümantasyon çalışmalarını da dosya halinde Mahmut Dağ`a sunan Örçen, şimdiye kadar gerçekleşen kontrollerin yüzde 99`unda asansörlere kırmızı etiket yapıştırıldığı bilgisini verdi. İnsan can ve mal güvenliğini ciddi tehlikeye sokan bu asansörlerin teknik sorunlarının acil olarak çözülmesi gerektiğini ifade eden Şube Başkan Vekili Örçen, bu sorunların giderilmesi için bina sakinlerine verilen 3 aylık sürenin de dolmak üzere olduğunu söyledi. Bu sürenin tamamlanması ardından sorunlarını gidermeyen asansörlerin mühürlenmesi gerektiğini ifade eden Örçen, yaklaşık 1500 asansörün bulunduğu Kayapınar İlçesi`nden şimdiye kadar 200 küsur başvuru yapılmasının da endişe verici olduğunu belirtti. Örçen, Kayapınar İlçesi sınırları içerisindeki asansörlerin insan yaşamını tehdit etmeyecek bir noktaya getirebilmek için, belediye ve odanın bundan sonra koordineli bir şekilde çalışmasının önemine dikkat çekti.

Ardından konuşan Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, Kayapınar İlçesi`nde mevcut olan asansör sayısı ile şimdiye kadar odamıza yapılan başvuru sayısı arasındaki uçurumun, ciddi bir sorunu ortaya koyduğunu belirterek, konu üzerinde üzerlerine düşen çabayı göstereceklerini ifade etti. Dağ, şimdiye kadar kontrolü yapılarak ciddi teknik sorunlar tespit edilen asansörlerin bu sorunlarını gidermemeleri durumunda mühürlenmelerinin, belediyenin insani ve hukuki sorumluluğu olduğunu söyledi. Mahmut Dağ, vatandaşların konuyla ilgili bilinçlendirilmesi ve konunun hayatiyetinin ortaya konulabilmesi için gerek yazılı metinlerin hazırlanması, gerekse bina yöneticilerini bilgilendirmeye yönelik toplantıların gerçekleştirilmesi için çalışma yürüteceklerini sözlerine ekledi.