ŞUBEMİZ SEÇİMİNİ YAPTI

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

20 Ocak 2012

MMO Diyarbakır Şubesi 9. Olağan Genel Kurulu ve yönetim kurulu seçimi gerçekleştirildi. Yoğun katılımla yapılan seçimleri, mavi liste kazanırken, Mesut Çelik yeniden şube başkanı oldu. 

 MMO Diyarbakır Şubesi, yönetim kurulu ve merkez delegelerinin belirlendiği seçimlerini gerçekleştirdi. 9. Olağan Genel Kurul, 14 Ocak tarihinde şube toplantı salonunda yapıldı. Genel Kurula, TMMOB İKK bileşenlerinden temsilciler, MMO Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda üye katıldı. Saygı duruşu ve divan seçimi ardından Şube Başkanı Mesut Çelik açılış konuşmasını yaptı. Ülkenin, demokrasi ve özgürlük kavramlarının en fazla telaffuz edildiği ancak yine en fazla suistimal edildiği bir dönemden geçtiğine ifade eden Çelik, "Çünkü demokrasi bir kültür, bir yaşayış ve ilişkilenme biçimidir, aksi durumda her türl ü zorbalığın üstünü örten, trajik bir kamuflaj malzemesine dönüşür. Son yıllarda ve özellikle geride bıraktığımız 2011 yılı içerisinde gerek dünya genelinde, gerekse ülkemizde bunun en yalın biçimine tanıklık ettik. Ancak iktidarların demokrasi söylemi adı altında yeniden yapılanma çabalarına karşı, halkların direnişi dünya genelinde yeniden bir umut yarattı" diye konuştu.

Ortadoğu`da "Arap Baharı" olarak adlandırılan sürecin önemine dikkat çeken Çelik, "AKP`nin Arap Baharı`nın bölgede yarattığı demokrasi ve özgürlükler rüzgarından etkilendiğini söylemek mümkün değil. Bunun en açık yansıması ise Kürt sorunu konusunda attığı adımlarda görülmekte" dedi. 
Gözaltı ve tutuklama operasyonları, hükümete en asgari seviyeden muhalefet eden herkese cezaevi yolunun gösterildiğine dikkat çeken Mesut Çelik, devamla şunları dile getirdi: 
"Siyasi partiler, aydınlar, demokratlar, avukatlar, emekçiler, gazeteciler, öğrenciler, kadınlar, kısacası, iktidarın yanında olmayan her kesime yönelen operasyonlar ile ‘sizin de kapınız çalınabilir` mesajı verilmek isteniyor. Hükümetin, ülkenin gerçeklerinden ve acılarından ne denli uzağa düştüğünü, tarihe kanlı bir leke olarak düşen Uludere Katliamı`nda ortaya koyduğu tavır özetledi. Uludere`nin Roboski Köyü`nde çoğu çocuk, 34 Kürdün tepesine yağdırılan bombalar ile insanlığa karşı tarihe geçecek bir suç işlenmiş ve iktidar bu katliamın özrünü dilemek yerine, katliamı lanetleyenleri suçlu ilan etmeye çalışmıştır."  

Daha sonra, Şube Sekreteri Bülent Özdel 2 yıllık çalışma raporunu sundu. Ardından görüş ve öneriler dile getirildi. 
2109 üyesi bulunan MMO Diyarbakır Şubesi 9 Olağan Genel Kurulu`nun seçimli oturumu ise 15 Ocak Pazar günü yine şube toplantı salonunda yapıldı. "Mavi" ve "Sarı" olmak üzere iki listenin yarıştığı seçimlerde oy verme işlemi saat 09.00`da başlayıp, 17.00`de sona erdi. 
615 geçerli oyun kullanıldığı seçimi, önceki dönem şube başkanı olan Mesut Çelik`in yer aldığı mavi liste kazandı. Seçim sonucuna göre belirlenen yönetim kurulu asil ve yedek üyeler ile aldıkları oylar şöyle:

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELİĞİNE SEÇİLENLER

Mesut ÇELİK – 407
Bülent ÖZDEL – 399
Gurbet ÖRÇEN – 392
Fatime ANIK – 384
Ali Rıza ÇİRKİN – 377
İlyas ÇOBAN – 374
Mehmet Ali KAHRAMAN - 373

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELİĞİNE SEÇİLENLER

Nedim KILIÇ – 384
Sait BAHÇE – 382
İsmail KURT – 381
Necla ÇETİNKAYA – 375
Hamdullah ÖNEN – 375
Çiğdem BAYER İNCE – 367
Şis Yusuf  BEREKATOĞLU - 360