ŞUBEMİZDE ASANSÖR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

07 Nisan 2016

Şubemizde Asansör Periyodik Kontrollerinde değişen yasa ve yönetmelikler kapsamında, kurumlarla eş güdüm sağlamak, kontrollerin daha sağlıklı yapılması ve yaşanan sorunların giderilmesi ile ilgili “Asansör Bilgilendirme” toplantısı düzenlendi.

Şube başkanımız Sait Bahçe yaptığı açış konuşmasında, Asansör Periyodik Kontrollerinin önemine değinerek, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için ilgili tüm kurumlara sorumluluklar düştüğünü ve kurumlar arası işbirliğinin daha da güçlendirmek gerektiğini ifade etti.

Bahçe, Diyarbakır şube olarak temsilciliklerimiz ile beraber 2013 yılından bu yana 7238 Adet Asansör Kontrol edildiğini, (ilk ve Eksiklik Dâhil). Yapılan kontroller neticesinde asansörlerin % 59,3 u Kırmızı etiketli yani GÜVENSİZ, %6,6 sı Sarı Etiketli yani KUSURLU % 6,4 Mavi yani HAFİF KUSURLU %27,7 Yeşil Etiketli yani GÜVENLİ olduğunu dile getirerek yaptığımız kontrol verilerini katılımcılarla paylaştı.

Bilgilendirme toplantıda şube teknik görevlimiz Çiçek Şimşek, 15.07.2015 tarihinde çıkan A tipi Muayene Kuruluşlarına dair tebliğler ile ilgili sunum, Bilim Sanayi ve Teknoloji il Müdürü Mahmut Yalçınkaya ve Asansör Denetim Uzmanı Salih Yürekli, 24.06.2015 tarihinde yayınlanan Asansör İşletme ve Periyodik Kontrol yönetmeliği ile ilgili sunum yaparak katılımcıları bilgilendirdiler.

6 Nisan 2016 tarihinde şubemizde gerçekleşen toplantıya, Şube yönetim kurulumuz, şube personellerimiz, Diyarbakır ve Bölge İlleri Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri, Belediye İmar Müdürlüğü yetkilileri ve üyelerimiz katılım sağladılar.