ŞUBEMİZDE “İÇTEN YANMALI MOTORLAR VE MOTORLU TAŞITLARIN ÇEVRE KİRLİLİĞİNE ETKİLERİ” KONULU SEMİNER DÜZENLENDİ

×

Hata mesajı

  • Notice: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 771 satırı) içinde Undefined index: 3.0.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 777 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 781 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_glyphicons() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 841 satırı) içinde array_merge(): Expected parameter 1 to be an array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
  • Warning: _bootstrap_icon() (/srv/www/html/sites/all/themes/bootstrap/includes/common.inc dosyasının 875 satırı) içinde in_array() expects parameter 2 to be array, null given.
Diyarbakır Şubesi

Yayına Giriş Tarihi

15 Kasım 2016

Üye ve Öğrenci üyelerimize yönelik düzenlediğimiz mesleki seminer kapsamında 11 Kasım 2016 tarihinde şubemizde “İçten Yanmalı Motorlar ve Motorlu Taşıtların Çevre Kirliliğine Etkileri” konulu Seminer düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Makina ve Metal Teknolojileri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan BAYINDIR tarafından verilen seminerde, Motorların tanımı, tarihçesi, sınıflandırması ve çeşitleri, motor çevrimleri, 4 zamanlı ve iki zamanlı motorlar ve çalışma prensipleri

Otto ve Dizel motorlarda yanma olayı ve güç üretim biçimleri, tork, güç ve özgül yakıt tüketimi kavramları, benzinli motorlarda marş, ateşleme, soğutma, yağlama ve yakıt sistemleri, supap tahrik sistemleri, benzinli ve dizel motorlarda vuruntu, yanma reaksiyonları ve egzoz emisyonları

 Egzoz emisyon bileşenlerinin insan sağlığı ve çevre kirliliği üzerine etkileri, fosil yakıtların durumu, elektrikli araçlar, hibrit araçlar, yeni teknolojiler ve yakıt hücre sistemleri konu başlıklarında bilgilendirmeler yapıldı.

 Şube yöneticilerimiz, şube çalışanlarımız, üyelerimiz ve öğrenci üyelerimizin katılım sağladığı seminerde, paylaşımlarından dolayı Doç. Dr. Hasan BAYINDIR`a şubemiz adına teşekkür belgesi ve katılımcılara seminer katılım belgeleri verildi.